Konservatoriai neatsisako savo algų padidinimo modelio | Diena.lt

KONSERVATORIAI NEATSISAKO SAVO ALGŲ PADIDINIMO MODELIO

  • 5

Opoziciniai konservatoriai neatsisako savo atlyginimų padidinimo modelio, kad būtų įgyvendintas ankstesnius mažinimus dėl neproporcingumo neteisėtais pripažinęs Konstitucinio Teismo (KT) nutarimas.

Seimas jau priėmė, o prezidentė Dalia Grybauskaitė pasirašė socialdemokratų pateiktus pakeitimus, kuriais nuo spalio padidintas darbo užmokestis daliai valstybės tarnautojų, tačiau Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos nariai įregistravo savo pataisas.

Projektų rengėjai siūlo nuo sausio 10 litų iki 460 litų padidinti valstybės politikų, teisėjų, valstybės pareigūnų ir valstybės tarnautojų pareiginės algos bazinį dydį, tačiau šiek tiek sumažinti nuo spalio atstatytus pareiginės algos koeficientus.

Konservatoriai sako, jog jų siūlomi pakeitimai leistų didinti ne tik daug uždirbančių valstybės politikų, pareigūnų, tarnautojų ir teisėjų, bet  mažiau uždirbančiųjų algas. "Toks sprendimas būtų solidarus ir teisingas žingsnis, kad spartų šalies ekonomikos augimą pajustų ir mažiausiai uždirbantieji", - rašoma pataisos aiškinamajame rašte.

"Rengėjai siūlo nustatyti naujus valstybės tarnautojų, pareigūnų, politikų ir teisėjų pareiginių algų koeficientų dydžius. Rengėjai laikosi nuostatos, kad valstybės politikų, tarnautojų, pareigūnų ir teisėjų pareiginės algos koeficientų nustatymas yra sutartinis, priklausantis nuo valstybės ekonominės padėties ir biudžeto galimybių", - teigia konservatoriai.

Socialdemokratų pasiūlytos pataisos pareiginės algos bazinį dydį paliko tą patį - 450 litų, taip pat buvo atstatyti koeficientai, kurių neproporcingą mažinimą 2009 metais Konstitucinis Teismas pripažino neteisėtu.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

DARBO ŽMOGUS

MANO MAMA MIRE PER TĄ KUBILIAUS ,,KRIZE'' JUK TAI JISAI IŠ JOS ATEME GALIMYBE IŠGYVENTI-PASIJEME PENSIJOS DALI, O KAS GRAŽINS MAN MAMA-PINIGU MAN NEREIKIA///

pataisa

ne valdantieji balsavo už pataisas, o opozicija, todėl straipsnio pavadinimas neatitinka tikrovės

pirmiausiai

sau algas pasididino valdantieji, tad į juos ir kreipkitės. be to, jie balsavo už solidarumą su mažiau uždirbančiais ir pateikė savo pataisas, todėl žurnaliūgų straipsnio pavadinimas neatitinka tikrovės.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS