Krizių valdymo centro vadovas: nelegaliems vežėjams į Baltarusiją būtų naikinamos vizos | Diena.lt

KRIZIŲ VALDYMO CENTRO VADOVAS: NELEGALIEMS VEŽĖJAMS Į BALTARUSIJĄ BŪTŲ NAIKINAMOS VIZOS

Nelegalūs vairuotojai, kurie keleivius veš Lietuva-Baltarusija maršrutais, gali netekti vizų, sako Krizių valdymo centro vadovas Vilmantas Vitkauskas.

„Galime kalbėti apie vairuotojams vizų naikinimą, jeigu matysime, kad atvejai kartosis“,  – penktadienį LRT radijui sakė V. Vitkauskas.

Pasak jo, nelegalūs vežėjai yra išaiškinami, neplanuojama mažinti patikrų.

Lietuva ketina maždaug per pusę sumažinti leidimų skaičių vykdyti tarptautinį keleivių gabenimą tarp Lietuvos ir Baltarusijos, nes didėja sieną kertančiųjų srautai.

Iš 64 patikrinimų 25 atvejai buvo nustatyti, kai neturėjo kelionei reikalingo leidimo.

Lietuvos transporto saugos administracijos vadovo Geniaus Lukošiaus teigimu, per pastarąjį  pusmetį, patikrinus daugiau negu šešias dešimtis autobusų, vežančių žmones į Baltarusiją, „vienetai buvo be pažeidimų“.

„Iš 64 patikrinimų 25 atvejai buvo nustatyti, kai neturėjo kelionei reikalingo leidimo“, – teigė jis.  

Už keleivių vežimo pažeidimus skiriama nuo 2,5 tūkst. iki 3 tūkst. eurų bauda, už pakartotinį nusižengimą – nuo 3 tūkst. iki 3,5 tūkst. eurų.

Dabar tarp Lietuvos ir Baltarusijos yra 58 maršrutai.  

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Na,

ne vezejams vizos ir reikalingos,o ju vairuotojams! O tuos neribotai isiveza ir LR vezeju imones jau 15 metu is eiles. O va sito - niekas ne tik nestabdo,bet dargi lengvina nuolat!

Baltarusių "patriotai"

Ir kuo greičiau taikyti tokius apribojimus, nes darosi aišku, kad Baltarusija migrantus pakeitė savo tautiečiais, kurie milžiniškais tempais ir nestabdomi plinta Lietuvoje...

Buržuazinis nacionalistas

Greičiau pradėkite visų čia įsibrovusių gudų, kacapų ir tik rusiškai kalbančių "ukrainiečių" deportaciją iš Lietuvos. Pradėti reikia nuo tos bobos, kurią neaišku kas atsiuntė į Lietuvą. Apie jokių vizų išdavimą negali būti nei kalbos.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS