KT vertins situaciją, kai iš įstaigos vadovo išieškota 10 tūkst. eurų už darbuotojų algas | Diena.lt

KT VERTINS SITUACIJĄ, KAI IŠ ĮSTAIGOS VADOVO IŠIEŠKOTA 10 TŪKST. EURŲ UŽ DARBUOTOJŲ ALGAS

  • 0

Konstitucinis Teismas (KT) vertins reguliavimą, dėl kurio iš biudžetinės įstaigos vadovo buvo išieškota per 10 tūkst. eurų, kurie išmokėti darbuotojams už padidėjusį darbo krūvį per pandemiją.

KT ketvirtadienį pranešė priėmęs nagrinėti individualų konstitucinį skundą, kuriuo prašoma ištirti, ar Konstitucijai neprieštaravo Valstybės ir savivaldybių įstaigų darbuotojų darbo apmokėjimo įstatymo buvusi redakcija, pagal kurią biudžetinės įstaigos darbuotojui skiriamų priemokų suma negalėjo viršyti nustatyto dydžio.

Pareiškėjas į KT kreipėsi dėl galimai pažeistų teisių, kai pagal jo įsakymus darbuotojams buvo sumokėtos maksimalius dydžius viršijusios priemokos, o jas pripažinus įstaigai padaryta žala iš jo išieškotas 10 tūkst. 742 eurų turtinės žalos atlyginimas.

Nesutikdamas su minėtu Darbo ginčų komisijos sprendimu, pareiškėjas kreipėsi į Vilniaus miesto apylinkės teismą, Vilniaus apygardos teismą ir Lietuvos Aukščiausiąjį Teismą, kuris atsisakė priimti pareiškėjo kasacinį skundą.

Į KT kreipęsis asmuo teigia, jog pagal ginčijamą teisinį reguliavimą jis negalėjo teisingai apmokėti darbuotojams už darbą, kurio apimtys smarkiai išaugo koronaviruso pandemijos metu.

Pareiškėjas nurodo, kad kitokio teisinio mechanizmo atlyginti darbuotojams už jų faktiškai atliktą darbą nebuvo numatyta ir jis turėjęs viršyti leistinas priemokų ribas, kad nebūtų pažeidžiamos darbuotojų konstitucinės teisės į teisingą atlyginimą už darbą.

Kaip nurodo KT, atsižvelgus į tai, kad pareiškėjo prašymas yra grindžiamas teisiniais argumentais ir atitinka asmens prašymui Konstitucinio Teismo įstatyme nustatytus reikalavimus, jis priimtas nagrinėti.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS