Kuriose poilsio ir automobilių stovėjimo aikštelėse pirmiausia bus įrengti nauji tualetai? | Diena.lt

KURIOSE POILSIO IR AUTOMOBILIŲ STOVĖJIMO AIKŠTELĖSE PIRMIAUSIA BUS ĮRENGTI NAUJI TUALETAI?

  • 0

Lietuvos automobilių kelių direkcija (toliau – Kelių direkcija) paskelbė viešųjų tualetų įrengimo poilsio ir automobilių stovėjimo aikštelėse, esančiose valstybinės reikšmės keliuose, prioritetinę eilę, pagal kurią bus įrengiami tualetai, prireikus atnaujinamos poilsio ir stovėjimo aikštelės, jų infrastruktūra.

Anot Kelių direkcijos vadovo R. Lipkevičiaus, kuriant patogų ir saugų susisiekimą valstybinės reikšmės keliais, itin svarbu užtikrinti ir pakankamą sustojimų aikštelių kiekį bei jų būklę. Tai ypač aktualu tampa sezono metu, kai keliaujama intensyviau. Sustojimo aikštelės turi atitikti svarbiausius kokybės reikalavimus, kad kelionės būtų patogios. 

Pagal sudarytą viešųjų tualetų įrengimo poilsio ir automobilių stovėjimo aikštelėse, esančiose valstybinės reikšmės keliuose, įrengimo eilę, prioritetine tvarka bus tvarkomos aikštelės magistraliniame A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda kelyje, kurio intensyvumas yra didžiausias, toliau – „Via Baltica“.

Šiuo metu rengiamos pirkimo sąlygos projektavimo darbams atlikti, o įrengimo darbus planuojama įgyvendinti kitąmet. Darbų metu aikštelėse planuojama įrengti šiuolaikinius sanitarinius mazgus su valymo įrenginiais ir vandeniu. Taip pat, Kelių direkcijai vykdant įsipareigojimus pagal neseniai pasirašytą memorandumą, skirtą atnaujinti viešojo transporto parką, jo infrastruktūrą ir jį pritaikyti žmonėms su specialiaisiais poreikiais, sanitariniai mazgai bus pritaikyti ir negalią turintiems žmonėms.  

Kiekvienoje stovėjimo aikštelėje, kurioje bus įrengiami sanitariniai mazgai, bus vertinamas bendras aikštelės stovis, prireikus bus sutvarkoma ir pati aikštelės danga, įrengiamas apšvietimas, sutvarkoma aikštelių aplinka.

Kaip skelbiama, prioritetinė eilė sudaryta pagal metodiką, kurios pagrindiniai kriterijai – aikštelės vieta prie kelio, kelio vidutinis metinis paros eismo intensyvumas, kelio ruožo tarp artimiausių tualetų (kitose aikštelėse, degalinėse) ilgis, aikštelės plotas.

Viešųjų tualetų įrengimo poilsio ir automobilių stovėjimo aikštelėse prie valstybinės reikšmės kelių įrengimas bus vykdomas pagal viešai paskelbtą eilę ir atsižvelgiant į Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS