Kvitų žaidime laimėjusių gyventojų – daugiau nei 1000 | Diena.lt

KVITŲ ŽAIDIME LAIMĖJUSIŲ GYVENTOJŲ – DAUGIAU NEI 1000

Nuo Kvitų žaidimo starto 2017 m. lapkritį paskelbta daugiau nei 1000 laimingųjų kvitų, kurių savininkams bendrai išdalinta apie 220 tūkst. eurų prizinis fondas. Pastebima, kad regioninis laimėtojų pasiskirstymas glaudžiai siejasi su savivaldybių gyventojų skaičiumi, tačiau Kvitų žaidime išskirtine sėkme pasižymi ir Mažeikių, Plungės, Radviliškio, Kėdainių bei Klaipėdos rajonų gyventojai, informuoja Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI).

„VMI Kvitų žaidime paskelbta 1140 savaitinių prizų laimėtojų, pasidalinusių apie 150 tūkst. eurų prizinį fondą, bei 15 laimėtojų, kuriems skirti mėnesio prizai po 5000 eurų. Džiugu, kad vasario mėnesį padidinus bendrą prizinį fondą bei dešimteriopai išauginus savaitinių prizų skaičių, kilstelėjo ir dalyvaujančių gyventojų aktyvumas. Iki pokyčių per dieną žaidimo sistemoje gyventojai užregistruodavo iki 5 tūkst. kvitų, po pokyčių – užregistruojama nuo 8 iki 10 tūkst. kvitų“, – pranešime spaudai cituojamas VMI Kvitų žaidimo projekto vadovas Rolandas Puncevičius.

Šiuo metu žaidime nedideliu skirtumu daugiau užregistruota už įvairias įsigytas paslaugas gautų kvitų, tačiau vis aktyviau registruojami ir už prekes gauti kvitai.

„Norime pakviesti gyventojus drąsiau registruoti kvitus ir už įvairias, ne tik turgavietėse ar mažose parduotuvėse įsigytas prekes“, – sakė R. Puncevičius.

VMI atstovo teigimu, kasdien kvitų registravimui laiko neturintiems gyventojams rekomenduojama per savaitę piniginėje susikaupusius kvitus užregistruoti sekmadienio ar pirmadienio vakarą – tokiu būdu šie kvitai dalyvaus artimiausioje loterijoje ir galbūt pateks į kiekvieną antradienį skelbiamų laimėtojų šimtuką. Laimingųjų kvitų savininkai asmeniškai informuojami trumpąja SMS žinute, kvito registracijos lauke nurodytu mobiliojo telefono numeriu.

Pranešime spaudai taip pat primenama, kad žaidime dalyvauti galima registruojant tik fiskalinius kasos aparato kvitus, pažymėtus Fiskaliniu logotipu „LTF“, kurių suma ne mažesnė nei 1 euras. Fiskalinių kasos aparatų kvitų pavyzdžius ir visą aktualią su Kvitų žaidimu susijusią informaciją galite rasti internete.

ELTA primena, kad nuo vasario 18 d. įsigaliojo pakeitimai VMI Kvitų žaidime. Prizinis fondas buvo padidintas 300 tūkst. eurų, didėjo ir savaitinių laimėtojų skaičius.

Kiekvieną antradienį dabar skelbiama nebe po 10, o po 100 laimingųjų kvitų, kurie jų savininkams atneš piniginius laimėjimus po 50 eurų. Pagal iki tol galiojusias Kvitų žaidimo taisykles, per savaitę savaitinių prizų laimėtojams buvo išdalinami apie 2 tūkst. eurų vertės piniginiai laimėjimai, įsigaliojus naujoms taisyklės ši suma išaugo iki 5 tūkst. eurų. Kiekvieną pirmąjį mėnesio antradienį ir toliau bus skelbiamas vienas 5 tūkst. eurų laimėtojas.

Praplėstos ir Kvitų žaidime galinčių dalyvauti prekybos ir paslaugų vietų sąrašas. Nuo vasario 18 d. į žaidimą įtrauktos ir kitos prekybos vietos, išskyrus 6 didžiųjų prekybos tinklų parduotuves. Dalyvauti loterijoje negalės didieji „Maximos“, „Iki“, „Rimi“, „Lidl“ ir „Senukų“ prekybos tinklai. Toks sprendimas priimtas atsižvelgiant į tai, kur neapskaitytų pajamų rizika yra didesnė. Kai kurie verslo atstovai šį sprendimą jau įvertino kaip iškreipiantį konkurenciją.

„Norėdami užtikrinti, kad dalyvavimas žaidime ir kvitų registravimas būtų dar paprastesnis, išplėtėme žaidime dalyvauti galinčių prekybos vietų sąrašą. Kvitų žaidimas nuo pat jo starto 2017 m. lapkritį buvo orientuotas į mažesnes prekybos vietas, kur neapskaitytų pajamų rizika yra didesnė, dėl to išskirti didžiausią apyvartą generuojantys mažmeninės prekybos tinklai, kurių kvitai žaidime nedalyvaus“, – teigia VMI Kvitų žaidimo projekto vadovas Rolandas Puncevičius. Jo teigimu, didesnis atskirų prekybos vietų skaičius sukeltų nepatogumų gyventojams – jiems reikėtų nuolat tikrinti, ar konkretus kvitas dalyvauja žaidime, ar ne.

Taip pat pažymima, kad ženkliai išplėtus žaidime dalyvauti galinčių kvitų skaičių, įvestas dar vienas pokytis: nustatoma, kad žaidime dalyvauja tik pirmi trys šimtai penkiasdešimt per savaitę vieno gyventojo užregistruotų kvitų. Kaip teigia VMI, taip padaryta siekiant sudaryti lygias galimybes žaidėjams laimėti žaidime.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS