L. Jonaitis: nukentėjusių nuo COVID-19 sąraše didžiųjų prekybos tinklų neturėtų būti | Diena.lt

L. JONAITIS: NUKENTĖJUSIŲ NUO COVID-19 SĄRAŠE DIDŽIŲJŲ PREKYBOS TINKLŲ NETURĖTŲ BŪTI

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko pavaduotojas Liudas Jonaitis sako, kad sprendimas karantino metu kelis didžiuosius prekybos tinklus įtraukti į Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) sudarytą sąrašą įmonių, nukentėjusių nuo COVID-19, yra „nesuprantamas ir neteisingas“.

Socialdemokratas teigia, kad dėl susiklosčiusios situacijos jis kels klausimą artimiausiame Seimo Biudžeto ir finansų komiteto posėdyje.

„Didžiųjų prekybos tinklų veikla karantino metu nebuvo apribota, dalis jų per šį laikotarpį netgi didino apyvartą. Ir tuo pat metu jiems sudaromos galimybės naudotis VMI teikiamomis mokestinės pagalbos priemonėmis. Tai yra neteisinga smulkiųjų ir šeimos verslų atžvilgiu, nes šių veikla buvo visiškai sustabdyta“, – sako L. Jonaitis.

Pasak Seimo nario, susiklosčiusi situacija dar kartą liudija, kad paramos verslams, nukentėjusiems nuo pandemijos, sistema yra ydinga, o smulkieji yra diskriminuojami.

„Daugelis yra uždaryti ir nesulaukia jokios paramos, išskyrus 260 eurų per mėnesį siekiančią išmoką. Mes ne kartą raginome Vyriausybę smulkiems ir šeimos verslams ar grožio paslaugas teikiantiems specialistams karantino metu leisti vykdyti veiklą, jei šie gali užtikrinti karantino reikalavimus“, – teigia L. Jonaitis.

„Tokia praktika, kuomet didieji ir veikiantys verslai įtraukiami į nukentėjusiųjų sąrašą, tik didina nepasitikėjimą ir įtampą visuomenėje“, – priduria parlamentaras.

VMI viešai skelbia pandemijos paveiktų įmonių sąrašą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Stasys

Vyrausybė, uždarydama verslus, niekaip neįsipareigoja, o remia verslus, kuriems sunkiai sekasi. Visiškai nesuprantamas sprendinas leisti prekybos centrams prekiauti visu savo asortimentu taip diskriminuojant kitą verslą. Knygą, žaislą, lėkštę ar kojines prekybos centre pirkti saugu, o specializuotoje mažoje parduotuvėje - pavojus. Šito niekada nesuprasiu ir nepateisinsiu. Jei kada iš valdančiosios daugumos ir ministrės pirmininkės išgirsiu, kad jie remia ir skatina smulkųjį verslą, tai priimsiu kaip spjūvį man į veidą.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS