L. Linkevičius tikina su Estijos kolega sutaręs tęsti dialogą dėl „Rail Baltica“ | Diena.lt

L. LINKEVIČIUS TIKINA SU ESTIJOS KOLEGA SUTARĘS TĘSTI DIALOGĄ DĖL „RAIL BALTICA“

Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius sako pirmadienį su Estijos diplomatijos vadovu Urmu Paetu sutaręs, kad abi šalys tęs dialogą dėl europinės vėžės geležinkelio "Rail Baltica".

Pasak L.Linkevičiaus, trumpame pokalbyje per Europos Sąjungos (ES) užsienio reikalų ministrų susitikimą Estijos kolega taip pat išsakė apgailestavimą dėl Estijos ekonomikos ir susisiekimo ministro Juhano Partso pastabų.

"Sutarėm, kad  tęsim dialogą dėl "Rail Baltica". Ministras išsakė apgailestavimą dėl J.Partso teiginių", - BNS telefonu iš Briuselio sakė L.Linkevičius.

Estijos užsienio reikalų ministerija pranešė, kad U.Paetas ir L.Linkevičius "trumpai ir draugiškai" aptarė incidentą, kai J.Partsas žiniasklaidai pareiškė, kad "Rail Baltica" projektas stringa dėl "kvailių" Lietuvos vyriausybėje. Ministras vėliau atsiprašė.

Estija teigia, kad Lietuvos reikalavimas įtraukti Vilnių į "Rail Baltica" projektą gali jį vėlinti ir branginti. Anksčiau planuota, kad vėžė eis tik per Kauną, bet dabar Lietuva teigia, kad geležinkelis turi pasiekti ir sostinę.

"Rail Baltica" projektu siekiama geležinkeliais sujungti Lenkiją, Lietuvą, Latviją, Estiją ir Suomiją.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS