Laisvų darbo vietų Lietuvoje šiemet – 1,4 proc. mažiau | Diena.lt

LAISVŲ DARBO VIETŲ LIETUVOJE ŠIEMET – 1,4 PROC. MAŽIAU

  • 1

Laisvų darbo vietų samdomiesiems darbuotojams pirmojo ketvirčio pabaigoje Lietuvoje buvo 26,5 tūkst. – 0,4 tūkst. arba 1,4 proc. mažiau nei prieš metus, bet 3,8 tūkst. arba 16,7 proc. daugiau nei prieš ketvirtį.

Per ketvirtį labiausiai – 1,4 tūkst. – laisvų darbo vietų padaugėjo transporto ir saugojimo įmonėse. Pramonės įmonėse jų buvo 0,6 tūkst. daugiau, statybos bei administracinės ir aptarnavimo veiklos įmonėse – po 0,5 tūkst. daugiau, skelbia Valstybės duomenų agentūra.

Pirmojo ketvirčio pabaigoje laisvų darbo vietų lygis šalyje siekė 1,9 proc. – tai 0,2 punkto daugiau nei praeitą ketvirtį ir 0,1 punkto mažiau nei prieš metus.

Aukščiausias laisvų darbo vietų lygis buvo viešojo valdymo ir gynybos, privalomojo socialinio draudimo (4,3 proc.), transporto ir saugojimo (3,5 proc.), informacijos ir ryšių (2,3 proc.) įmonėse. Žemiausias lygis buvo nekilnojamo turto (0,2 proc.), žemės ūkio, miškininkystės ir žuvininkystės (0,5 proc.), švietimo (0,6 proc.) įmonėse.

Daugiausia laisvų darbo vietų buvo transporto ir saugojimo įmonėse – 5,7 tūkst. (21,4 proc. visų laisvų darbo vietų), pramonės – 4,4 tūkst. (16,4 proc.), viešojo valdymo ir gynybos, privalomojo socialinio draudimo įmonėse – 3,7 tūkst. (14,1 proc.).

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Laisvu

nuo atlyginimo darbo vietu - net vergams is Uzbekistano ir Filipinu nebereikia!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS