LEA: biokuras Lietuvoje ir vėl tapo pigiausias Baltijos šalyse | Diena.lt

LEA: BIOKURAS LIETUVOJE IR VĖL TAPO PIGIAUSIAS BALTIJOS ŠALYSE

  • 0

Pastarąją savaitę dyzelinas Lietuvoje atpigo 0,9 proc., benzinas 0,3 proc. Tuo metu biokuro kainos augo, tačiau nepaisant to, tarp Baltijos šalių jis ir vėl buvo pigiausias, praneša Lietuvos energetikos agentūra (LEA).

Skelbiama, kad praėjusią savaitę Lietuvoje taip pat brango gamtinės dujos. TTF prekybos taške Nyderlanduose kainų vidurkis, palyginti su ankstesne savaite, padidėjo 1,4 proc., iki 30,9 Eur/MWh.

Europos dujų saugyklos šiuo metu užpildytos apie 68,5 proc. Inčukalnio dujų saugykla dabar užpildyta apie 49,2 proc.

Gegužės 20–24 dienų laikotarpiu dėl tebesitęsiančių Klaipėdos SGD terminalo laivo-saugyklos remonto darbų, Lietuvos gamtinių dujų poreikį ir toliau patenkino dujos iš Latvijos, Lenkijos bei Lietuvos biodujų gamyklų.

Iš Lenkijos buvo gauta 60,4 GWh gamtinių dujų, iš Latvijos 103,9 GWh. Biodujų gamyklose buvo pagaminta 1,70 GWh dujų. Lietuvoje suvartota 158,5 GWh gamtinių dujų.

Vidutinė nagrinėjamos savaitės Brent naftos kaina siekė 82,4 USD/bbl.

Biokuro kainos nagrinėjamą savaitę Lietuvoje buvo 1,3 proc. didesnės nei ankstesnę savaitę ir siekė 17,52 Eur/MWh. Tačiau nepaisant to, tarp Baltijos šalių buvo pigiausi. Skirtumas tarp benzino ir dyzelino vidutinių kainų padidėjo iki 0,09 Eur/l.

LEA primena, kad praėjusią savaitę gamtinės dujos kainavo 30,4 Eur/MWh.

Europos dujų saugyklos praėjusią savaitę buvo užpildytos 66,8 proc., o prieš metus saugyklų užpildymas siekė 67 procentus. Prieš savaitę Inčukalnio dujų saugykla buvo užpildyta apie 48,2 proc., o prieš metus tuo pačiu laikotarpiu – apie 47,3 procento.

Praėjusią savaitę Lietuvos gamtinių dujų poreikį patenkino dujos iš Latvijos, Lenkijos bei Lietuvos biodujų gamyklų. Iš Lenkijos praėjusią savaitę buvo gauta 78,2 GWh gamtinių dujų, iš Latvijos 99,85 GWh. Biodujų gamyklose pagaminta 1,79 GWh. Praėjusią savaitę gamtinių dujų Lietuvoje suvartota 164,8 GWh.

Vidutinė praėjusios savaitės Brent naftos kaina siekė 83,3 USD/bbl.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS