LEA: biokuro kaina kitąmet turėtų mažėti beveik dešimtadaliu | Diena.lt

LEA: BIOKURO KAINA KITĄMET TURĖTŲ MAŽĖTI BEVEIK DEŠIMTADALIU

Vidutinė biokuro, iš kurio Lietuvoje pagaminama didžioji dalis šilumos energijos, kaina kitais metais turėtų mažėti beveik dešimtadaliu iki 21 euro už megavatvalandę (MWh), prognozuoja Lietuvos energetikos agentūros (LEA) ekspertas.

„Pasižiūrėję kainų dinamiką prognozuojame, kad metinė biokuro kaina (2024 metais – BNS) mažės dviem eurais iki 21 euro“, – žurnalistams penktadienį sakė LEA analitikas Antanas Budraitis.

Jo teigimu, mažesni nei prognozuota biokuro kainos sandoriai fiksuojami jau kitų metų pradžioje.

„Nors prieš šildymo sezoną buvo prognozuojama apie 28 eurų už megavatvalandę kaina (kitų metų pradžioje – BNS), tai šiuo metu sandoriai sudarinėjami už beveik 25 eurus“, – teigė A. Budraitis.

Pasak jo šiemet biokuro rinkoje, kaip ir kituose energetikos segmentuose, kainos mažėjo ir stabilizavosi, o vidutinė sausio–lapkričio bei prognozuojama visų šių metų biokuro kaina, palyginti su 2022-aisiais, mažėjo 30 proc. iki 23 eurų už MWh. 

LEA analitikas sako, kad nuo gegužės biokuro kaina svyruoja tarp 21 ir 23,5 euro.

Iš biokuro pagaminama apie 75 proc. Lietuvoje centralizuotai tiekiamos šilumos.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Ela

Kiekvienais metais ta pati dainelė < kitąmet turėtų mažėti >.Kitais metais tą patį giedos. O kainos vis kyla . Meluoja susiriesdami ir šaiposi iš gyventojų, ypatingai elektros "valdovai"...

miško savininkas

Nesvaikite ponai dėl biokuro pigimo. Biokuras neauga ant žemės, jį reikia pagaminti. Jau dabar jo pagaminimas lygus pardavimo kainai . Ar bus verta terlioti , jį ruošti jeigu net nepadengs jo paruošimo išlaidų, jau nekalbant apie pelną

Antanas.

O Vilniuje tai "so lampočki". Vilniuje, Mero įsakymu, kietasis kuras uždraustas.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS