LEA: birželį benzinas brango dviem centais, dyzelinas – keturiais | Diena.lt

LEA: BIRŽELĮ BENZINAS BRANGO DVIEM CENTAIS, DYZELINAS – KETURIAIS

  • 0

Vidutinės degalų kainos šių metų birželį šalyje augo. Lietuvos energetikos agentūros (LEA) duomenimis, benzinas brango dviem centais, o dyzelinas – keturiais.

Pastarąją savaitę vidutinė benzino kaina Lietuvoje padidėjo 0,4 proc., dyzelino – 1,3 procento. Skirtumas tarp benzino ir dyzelino kainų sumažėjo iki šešių centų. Pasak agentūros, birželio 24-ąją litras dyzelino Lietuvoje vidutiniškai kainavo 1,45 euro, o benzino – 1,51 euro.

Tuo metu Estijoje ir Latvijoje benzino vidutinės kainos sumažėjo 3,8 proc. ir 1,3 proc., o Lietuvoje, Lenkijoje ir Vokietijoje padidėjo 0,4–1,1 procento.

1 proc. ir 1,1 proc. per savaitę Estijoje ir Latvijoje taip pat pigo dyzelinas. Tuo metu Lietuvoje, Lenkijoje ir Vokietijoje jis brango 0,8–1,3 procento.

Vidutinės benzino kainos visose lyginamose valstybėse yra 0,4–4,3 proc. didesnės nei buvo prieš metus, išskyrus Estiją ir Vokietiją, kur vidutinės kainos mažesnės atitinkamai 0,7 proc. ir 1,2 procento. Dyzelino vidutinės kainos dabar visose lyginamose valstybėse yra 2,9–10,3 proc. didesnės.

ES šalyse degalų kainos praėjusią savaitę taip pat padidėjo: dyzelino vidutinė kaina padidėjo 0,5 proc., o benzino 1,3 procento. Palyginti su ES šalių degalų kainų vidurkiais, Lietuvoje benzino vidutinė kaina mažesnė 12,8 proc., o dyzelino – 10,2 proc. mažesnė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS