LEA: per savaitę šalyje benzinas pigo šešiais, dyzelinas – vienuolika centų | Diena.lt

LEA: PER SAVAITĘ ŠALYJE BENZINAS PIGO ŠEŠIAIS, DYZELINAS – VIENUOLIKA CENTŲ

  • 0

Pastarąją savaitę vidutinės degalų kainos Lietuvoje sumažėjo 0,6 proc. Lietuvos energetikos agentūros (LEA) duomenimis, litras benzinas pigo šešiais, o dyzelino – vienuolika centų. Skelbiama, kad mažesnės nei dabar dyzelino kainos buvo tik pernai liepą, o benzino – šiemet kovo viduryje.

Pasak agentūros, birželio 3-iąją litras dyzelino Lietuvoje vidutiniškai kainavo 1,42 euro, o vidutinė benzino kaina už litrą siekė 1,51 euro.

Per savaitę benzino vidutinės kainos lyginamose Baltijos šalyse bei kaimyninėse valstybėse Lenkijoje ir  Vokietijoje sumažėjo 0,2–1,1 procento.

Benzino vidutinė kaina Lenkijoje siekia 1,53 Eur/l ir yra 0,02 Eur/l didesnė nei mūsų šalyje. Estijoje ir Latvijoje benzino vidutinės kainos yra atitinkamai 1,75 Eur/l ir 1,69 Eur/l.

Dyzelino vidutinės kainos visose lyginamose valstybėse per savaitę sumažėjo 0,3–1,1 proc., išskyrus Estiją, kur vidutinė kaina padidėjo 0,1 procento.

Šiuo metu dyzelino vidutinė kaina Lenkijoje siekia 1,53 Eur/l ir yra 0,11 Eur/l didesnė nei mūsų šalyje. Estijoje ir Latvijoje dyzelino vidutinės kainos yra atitinkamai 1,55 Eur/l ir 1,59 Eur/l.

Kitose Europos Sąjungos (ES) šalyse degalai praėjusią savaitę taip pat atpigo: benzino vidutinė kaina sumažėjo 0,7 proc., o dyzelino – 0,5 procento. Palyginti su ES šalių degalų kainų vidurkiais, Lietuvoje benzino vidutinė kaina mažesnė 13,6 proc., o dyzelino – 11,5 procento.

Agentūra primena, kad gegužę Lietuvoje sumažėjo ir didmeninės degalų kainos: benzinas atpigo aštuoniais, o dyzelinas – trimis centais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS