LEA vadovas siūlo vartotojams iki liepos rinktis su birža susietus elektros tiekimo planus | Diena.lt

LEA VADOVAS SIŪLO VARTOTOJAMS IKI LIEPOS RINKTIS SU BIRŽA SUSIETUS ELEKTROS TIEKIMO PLANUS

  • 3

Mažėjant didmeninei elektros kainai bei galiojant dabartiniam kompensacijų mechanizmui su 28 centų už kilovatvalandę (kWh) kompensacijų grindimis, Lietuvos energetikos agentūros (LEA) vadovas siūlo elektros tiekimo sutartis su fiksuotos kainos planais turintiems vartotojams bent iki liepos mėnesio pereiti prie su birža susietų planų.

„Dabar bent iki liepos 1-os privalu pereiti į biržos planą. (...) Jeigu tu esi biržiniame plane, jeigu biržos kaina krenta, tu savo išsilošimą pats pasiimi, gauni mažą kainą. Bet jeigu netikėtai biržos kaina šoktų į padanges, valstybe tave apsaugo ir daugiau 28 centų nemokėsi“, – LRT radijui sakė Virgilijus Poderys.

„Jeigu (elektra – BNS) į viršų brangsta, tu esi valstybės apsaugotas, jeigu leidžiasi į apačią – tu visą naudą pasiimi“, – pridūrė jis.

Pasak V. Poderio, su birža susietą planą pasirinkę apie 100 kWh per mėnesį suvartojantys vartotojai per mėnesį šiemet galėjo sutaupyti apie šešis eurus. 

Pirmąjį šių metų pusmetį už elektrą gyventojams valstybė padengia iki 28,5 cento už kWh, o riba, žemiau kurios nekompensuojama, siekia 28 centus.

„Litgrid“ skelbia, kad išaugus hidroelektrinių, vėjo ir saulės gamybai bei sumažėjus vartojimui vidutinė didmeninė elektros energijos kaina „Nord Pool“ biržos Lietuvos kainų zonoje praėjusią savaitę sumažėjo 37 proc. iki 75 eurų už megavatvalandę (MWh). 

Gairės: LEA, elektra, birža
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

prasidejo

zaidimai su ta birza...sekti kas valanda lyg koks zaidimas,.,,geriau kas gali tegul deda saules elektrines ir nereikes cia nieko sekti. issidejai saules elektrine ir elektra beveik nemokama...

Vietoj pasakos

Susitiko vanduo,saulė bei vėjas ir nusprendė sumażinti elektros kainą,neķreipdami dėmesio į politinę diktatūrą

Anonimas

Niekur nežadu eiti, nes dabar su garantiniu tiekimu moku mažiausią kainą iš visų. Nenoriu prasidėti nei su vienu iš tų plėšikų, ypač su Igničiu.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS