Leidimus pirotechnikai siūloma perkelti į elektroninę erdvę | Diena.lt

LEIDIMUS PIROTECHNIKAI SIŪLOMA PERKELTI Į ELEKTRONINĘ ERDVĘ

Vidaus reikalų ministerija (VRM) siūlo į elektroninę erdvę perkelti licencijų ir leidimų, susijusių su civiline pirotechnika, išdavimą.

Dėl ministerijos siūlomų Civilinių pirotechnikos priemonių gamybos, platinimo, importo, eksporto, įvežimo, išvežimo, F4 kategorijos fejerverkų, T2 ir P2 kategorijų civilinių pirotechnikos priemonių naudojimo licencijavimo taisyklių pakeitimų Vyriausybė ketina apsispręsti trečiadienį.

Projektas numato, kad licencijos, susijusios su pirotechnikos priemonių prekyba, taip pat leidimai platinti F2 kategorijos fejerverkus (jie kelia mažą pavojų bei triukšmą ir skirti naudoti lauke), taip pat leidimai gaminti ir laikyti įvairias kitas  pirotechnikos priemones būtų išduodami elektronine forma policijos e. sistemoje.

„Nesant popierinių licencijų ir leidimų, kontroliuojančių institucijų įgalioti asmenys, tikrinantys civilinių pirotechnikos priemonių apyvartą, asmenims išduotus elektroninius leidimus ir licencijas verstis atitinkama veikla tikrins naudodami policijos informacines sistemas“, – nurodo VRM.

Pageidaujantieji turėti popierinius leidimus ir licencijas galės atsispausdinti iš policijos e. sistemos.

Civilinių pirotechnikos priemonių prekybos kontrolės institucijų funkcijas atliks Lietuvos policijos generalinio komisaro įgaliota policijos įstaiga.  

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS