Lietuva gavo 300 mln. eurų Europos investicijų banko paskolą | Diena.lt

LIETUVA GAVO 300 MLN. EURŲ EUROPOS INVESTICIJŲ BANKO PASKOLĄ

  • 4

Lietuva pirmadienį gavo 300 mln. eurų 25 metų trukmės Europos investicijų banko (EIB) paskolą. Į valstybės iždą pervestomis lėšomis bus remiamos investicijos į konkurencingumą, darbo vietų kūrimą ir žaliąją bei skaitmeninę pertvarką.

Finansų ministrė Gintarė Skaistė sako, kad Lietuva pasinaudojo EIB suteiktomis patraukliomis skolinimo sąlygomis aukštų palūkanų normų metu.

„Šis kreditas yra dar vienas mūsų veiksmingo bendradarbiavimo su EIB pavyzdys, kuris suteiks Lietuvai postūmį ES finansuojamų projektų įgyvendinimui bei ambicingų tikslų žaliosios ir skaitmeninės pertvarkos srityse siekimui“, – pranešime sakė G. Skaistė.

Už paskolą bus mokamos 3,052 proc. fiksuotos metų palūkanos.

300 mln. eurų paskola yra pirmoji iš 1 mlrd. eurų EIB įsipareigojimo remti investicijas į visus Lietuvos regionus. Tai specialiai Europos struktūrinių ir investicijų fondų remiamiems bendrai finansuojamiems projektams skirtas produktas.

Bendra 2021–2027 metais planuojamų investicijų suma siekia 7,7 mlrd. eurų, iš kurių apie 6 mlrd. eurų finansuojami iš ES struktūrinių fondų, o likusi suma – nacionalinis finansavimas, kuris taip pat apima EIB paskolą.

Ankstesniais ES finansavimo laikotarpiais bankas Lietuvai suteikė atitinkamai 1,1 mlrd. ir 1,3 mlrd. eurų paskolas, o Bendras EIB finansavimas Lietuvoje nuo 1994 metų siekia 4,6 mlrd. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

As

Nieko tokio musu vaikai ir ju vaikai skola grazins ?

pilietis

vėl skolinasi,o kur dingo 2 mlrd.gauti iš ES nerašo nieko kur panaudota,o jau vėl skolinasi,RUPŪŽĖS konservatvaldžiai ir vėl pinigai nuplauks į jų kišenes,kol valdžioj.Negirdėt ,kad valstybės naudai būtu kas nuveikta už tuos pinigus

Lazborgų \\\\\.../////

"čemodanas"?,fas į izhraįlį.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS