Lietuva ir Lenkija siekia apmokestinti naujus skaitmeninius verslo modelius | Diena.lt

LIETUVA IR LENKIJA SIEKIA APMOKESTINTI NAUJUS SKAITMENINIUS VERSLO MODELIUS

  • 3

Lietuva ir Lenkija sieks apmokestinti naujus skaitmeninius verslo modelius ir taip užkirsti kelią galimam neskaidrumui, sako finansų ministrė Gintarė Skaistė.

Pasaulio ekonomikai augant bei daug investuojant į skaitmenizavimą, inovacijas, tai gali atverti kelius mokesčių vengimui ir sukčiavimui. Todėl Lietuvos ir Lenkijos Finansų ministerijos penktadienį susitarė bendradarbiauti kovojant su šiais reiškiniais, ypač Pridėtinės vertės mokesčių (PVM) srityje, pranešė Finansų ministerija.

„Lietuva ir Lenkija siekia užtikrinti, kad nauji skaitmeniniai verslo modeliai būtų veiksmingai apmokestinami, taip preventyviai užkertant kelią galimam neskaidrumui“, – rašoma ministrių G. Skaistės ir Magdalenos Rzeczkowskos (Žečkovskos) pasirašytame susitarime.

Pernai gruodį paskelbta Europos Komisijos pridėtinės vertės mokesčio (PVM) atotrūkio vertinimo ataskaita rodo, kad 2019-aisiais PVM surinkimo atotrūkis Lietuvoje sumažėjo 3 proc. punktais iki 21,4 proc.

G. Skaistė šiemet pavasarį sakė, kad Lietuva ataskaitoje buvo įvertinta kaip šalis, kurioje PVM atotrūkio sumažėjimas buvo didžiausias, o Finansų ministerija siekia, jog 2030-aisiais PVM atotrūkis siektų Europos Sąjungos vidurkį – tokiu atveju  biudžetas papildomai galėtų surinkti apie 800 mln. eurų pajamų. 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

kas čia tokia mergelikė nuotraukoj

bene silkėm prasmirdusios valstybės su neplautom mižėm didvyrė

:)))

tik laiko klausimas kada apmokestins trusikus...

Pieva

Jau galvojau apie krypto idiotizma rašys bet pasirodo apie PVM :d na apgailėtiną, PVM nereikia nei ką grobti nei ką, nurasai į sąnaudas ir viskas...ką čia grobti. Bet va krypto idiotizma kad palaiko visą ES tai niekaip nesuprantu ir bankai ir ministerijos visi palaiko krypto, uždrausti iš elektros mažiau vartotu ir mafija nesinaudotu ir pan...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS