„Via Lietuva“ ruošiasi pradėti pernai sausį įgriuvusio tilto Kėdainiuose rekonstrukciją | Diena.lt

„VIA LIETUVA“ RUOŠIASI PRADĖTI PERNAI SAUSĮ ĮGRIUVUSIO TILTO KĖDAINIUOSE REKONSTRUKCIJĄ

  • 6

Valstybės valdoma bendrovė „Via Lietuva“ (buvusi Lietuvos automobilių kelių direkcija, LAKD) ruošiasi pradėti rekonstruoti 2023 metų sausį įgriuvusį tiltą per Nevėžį Kėdainiuose.

„Via Lietuva“ penktadienį pranešė paskelbusi Tilto gatvėje esančio tilto rangovo konkursą – darbus planuojama pradėti jau šiais metais.

„Šį tiltą per Nevėžį galima pavadinti simboliniu, nes jo būklė prasta, tačiau net prastos būklės tiltui sutvarkyti trūkstant lėšų, kapitalinis tilto remontas buvo atidedamas“, – pranešime sakė „Via Lietuva“ vadovas Marius Švaikauskas.

Jis tikisi, kad nuo šio tilto rekonstrukcijos prasidės ir kiti pokyčiai, o tiltų rekonstravimas taps ne tik „Via Lietuvos“, bet ir visos valstybės prioritetu.

Kėdainių tilto rekonstrukcijai numatytos sumos bendrovė nekomentavo.

Šio tilto rekonstrukcijai rengtasi dar 2022 metais – paruošti dokumentai, paskelbtas viešojo pirkimo konkursas ir pasirašyta tilto projektavimo sutartis.

Šį tiltą per Nevėžį galima pavadinti simboliniu, nes jo būklė prasta.

 

Tilto rekonstravimo projektas baigtas rengti šiais metais, nuspręsta skubiai skelbti viešojo pirkimo konkursą rangos darbams. Pasak „Via Lietuvos“, tuo metu trūko tik finansavimo – jis surastas prieš kelias savaites, nusprendus nedaryti kitų suplanuotų ir būtinų darbų, tačiau šį tiltą sutvarkyti.

Eismas tiltu buvo ribojamas jau kurį laiką. Ribojimai sugriežtinti dar labiau po pernai įvykusios tilto kraštinės sijos griūties.

Pasak M. Švaikausko, šalies kelių ir jos infrastruktūros situacija Lietuvoje yra bloga – 109 prastos būklės tiltai ir 4 iš 10 kilometrų prastos būklės kelių, o finansavimo trūksta net 99 kelio statiniams iš 109. 

Pranešime teigiama, kad valstybinės reikšmės keliuose sutvarkyti kritinės ir blogos būklės tiltus ir viadukus reikia 470 mln. eurų, visus šalies tiltus ir viadukus iki tenkinančios būklės – apie 1 mlrd. eurų, o netenkinančios būklės kelius – apie 6,5 mlrd. eurų.

„Via Lietuva“ pernai rekonstravo Vilainių tiltą, šiais metais pradėtas tvarkyti tiltas per Barupę. Metų pabaigoje planuojama skelbti tilto per Dotnuvėlę projektavimo ir rangos darbų konkursą. Taip pat planuojama rekonstruoti tiltą per Šušvę.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Gyv.

Nuo Tarybinių laikų tiltai neremontuojami ir neprižiūrimi yra.Yra šalutinių gatvių šaligatviai nuo Tarybinių laikų neremontuoti,mašinų parkavimui automatus pastate o kad šaligatvius remontuoti reikia nesvarbu.Ir tie šaligatviai yra Kauno miesto Žaliakalnyje.

Jooo \\\\\.../////

reikia ir kuo skubiau,nes griūdamas mūsų aukštą ir "gražų" aptaškė.

PS.

Geriiausai iš karto arabiškai...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS