Lietuva vėl tikisi sėkmingos šalies reklamos Kinijoje | Diena.lt

LIETUVA VĖL TIKISI SĖKMINGOS ŠALIES REKLAMOS KINIJOJE

Lietuvą kaip patrauklią turizmui šalį kinams reklamuos Kinijos kelionių agentūra „Shanghai Ctrip Commerce Co“. Bendrovė jau yra sėkmingai reklamavusi Lietuvą prieš dvejus metus.

Laimėjusi Turizmo departamento skelbtą konkursą, agentūra iki kitų metų vidurio Lietuvą kinams pristatys kaip turtingą gamtos ir kultūros paveldu šalį, skatins keliauti atsakingai, pažinti šalies žmones ir tradicijas. Už paslaugas jai bus 44 tūkst. eurų. 

„Lietuva turi būti pristatoma kaip įdomi, atvira šalis, vadovaujantis komunikacine kryptimi, reprezentuojančia Lietuvą kaip šalį, kurioje viskas tikra, nesuvaidinta – gryni 4 metų laikai, natūralus maistas, nuoširdūs žmonės, autentiški ir unikalūs kultūriniai renginiai, gamtos ir kultūros paveldo objektai, unikali, nepamirštama patirtis, kurią galima išgyventi tik Lietuvoje“, – rašoma konkurso sąlygose.

Nurodoma, kad šalies pristatymas turi orientuotis į 20–49 metų Kinijos gyventojus, kurie mėgsta keliauti, domisi gamta, kultūra ir istorija, informacija apie Lietuvą bus talpinama didžiausiame Kinijos kelionių portale, populiariausiuose šalies socialiniuose kanaluose.

Nauja reklamos kampanija toje pačioje platformoje „Ctrip“ vyks po daugiau nei dviejų metų pertraukos. Pirmą kartą ji vyko 2016 metų pabaigoje – 2017-ųjų pradžioje, ir, pasak Turizmo departamento atstovės spaudai Gerdos Butkuvienės, buvo ypač sėkminga.

„Po šios kampanijos „Ctrip“, taip pat populiariuose socialiniuose tinkluose „WeChat“ ir „Weibo“, kinų kelionių pardavimai į Lietuvą išaugo 170 procentų. Tai – viena sėkmingiausių Turizmo departamento vykdytų kampanijų“, – sakė G. Butkuvienė.

Pasak jos, Kinija yra viena prioritetinių Lietuvos atvykstamojo turizmo rinkų.

„Siekdami pritraukti turistus iš Kinijos jau kelis metus organizuojame įvairias kontaktų muges bei pažintinius turus Kinijos turizmo verslo atstovams, taip pat aktyviai dirbame su Kinijos žiniasklaidos atstovais“, – BNS teigė G. Butkuvienė.

Pasak jos, kinų žurnalistams apsilankius Lietuvoje, šiemet publikuoti straipsniai apie Lietuvą didžiausiuose Kinijos leidiniuose – „China Daily“, „Global Times China“, sukurtos 4 „China Travel Channel“ TV laidos, kurios pritraukė 80 mln. žmonių auditoriją.

„Dėl Kinijos turistų konkuruoja daugelis pasaulio šalių, nes vidutinės jų vienos kelionės išlaidos yra vienos didžiausių“, – sakė G. Butkuvienė.

Pasak jos, 2017 metais Lietuvoje bent su viena nakvyne keliavo 16 tūkst. kinų, o per devynis šių metų mėnesius – 16,2 tūkst. (atitinkamai 33 proc. ir 18 proc. daugiau nei ankstesniais metais), jie čia praleido atitinkamai 8,1 tūkst. (40 proc. daugiau) ir 25,6 tūkst. nakvynių (6,3 proc. daugiau).

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Kęstas

Ar mums tikrai reikia migrantų iš Kinijos? Ar įmanoma, kad lygiagrečios migrantų bendruomenės nebūtų išplėtotos ar net įsitvirtinusios? Istorija rodo, kad tai nerealu. Tą nerealumą pradeda suprasti net vokiečiai, rašantys: "Skepticizmas ne tik atkreipia dėmesį į tai, kad skubėjimas, nuo širdingo sveikinimo atvykus pereinant į galimą deportaciją, būtų įvykdytas pagal įstatymą. Kurkas didesnis ir labiau į ateitį orientuotas rūpestis: ar mes, vokiečiai, galime taip greitai ir gerai integruoti labai daug migrantų iš viso pasaulio, kad lygiagrečios tų migrantų bendruomenės nebūtų Vokietijoje išplėtotos ar net įsitvirtinusios? "Strasbūro žudiko" byla ir kilmė rodo, kad tuo gali ir turi būti abejojama. Jis yra dar vienas šiuolaikinės "prarastos kartos" narys, kuris negrįžo atgal į savo gimimo šalį ir net nesikreipė į ją - kartos, kuri tačiau nenori ir Vakaruose integruotis.

Kęstas

Šis reiškinys gali būti ne tik pastebimas Prancūzijoje. Bet mes, vokiečiai, tikimės suvokti ir viską padaryti daug geriau, integruodami imigrantus, nei prancūzai, britai ir ispanai, kuriems tai nepavyko?" Mes Lietuvoje taip pat rizikuojame sukurti ukrainiečių ir kitų migrantų svetimas mums, paralelias ir, galimai, pavojingas mums bendruomenes. Kaip mums pavyks tai, kas nepavyko, kai bandė prancūzai, britai ir ispanai? Lietuvos valdžia privalo tai paaiškinti skeptiškai lietuvių tautai. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

aha

kuo daugiau tuo geriau,bet ,nuo ju gausos jau dusta zeme,beda.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS