Lietuviai atostogų išlaidas padengs ir vartojimo kreditais | Diena.lt

LIETUVIAI ATOSTOGŲ IŠLAIDAS PADENGS IR VARTOJIMO KREDITAIS

  • 0

Šią vasarą atostogauti planuoja maždaug pusė Lietuvos gyventojų. Dalis jų savo poilsio išlaidas padengti ketina pasinaudodami ne tik santaupomis, bet ir alternatyviais finansiniais šaltiniais. Tokias tendencijas atskleidžia vartojimo kreditų prekės ženklo „Vivus.lt“ iniciatyva atliktos apklausos rezultatai.

Apklausos duomenys rodo, kad nusprendę tokiu būdu papildyti atostogų biudžetą lietuviai labiausiai linkę skolintis iš giminių ar draugų (23 proc.). Kas dvidešimtas (6 proc.) naudotųsi bankų, vartojimo kreditų bendrovių arba kredito unijų paslaugomis.

Imdami vartojimo kreditą lietuviai dažniausiai padengtų savo kelionės išlaidas. Tokį ketinimą įvardino 14 proc. joje dalyvavusių asmenų. Respondentai išskyrė ir tokius dalykus kaip išvykos įamžinimui skirta fotografavimo bei filmavimo įranga (4 proc.), turistinės prekės (3 proc.), sportinė apranga bei inventorius (2 proc.).

Lietuviai neatmeta galimybės vartojimo kreditų bendrovių paslaugomis pasinaudoti ir tam, kad galėtų išvykti į trumpą, savaitgalį trunkančią kelionę. Tokiam kelių dienų poilsiui skolintis ketina 6 proc. apklausos dalyvių. Jį dažniausiai planuoja jauni, 18-29 metų žmonės (11 proc.).

Apklausos dalyviai nurodo, kad nusprendę prašyti vartojimo kredito tikriausiai skolintųsi daugiau nei 900 eurų. Tokią sumą dažniausiai įvardino tie, kurie ją skirtų poilsinei kelionei (20 proc.), savaitgalio kelionei (8 proc.), foto bei video technikai (7 proc.).

Kaip pastebi tyrimo apie atostogas iniciatoriaus „Vivus.lt“ marketingo vadovė Justina Ambrasienė, atsakingai planuojant savo išlaidas ir finansinius įsipareigojimus vartojimo kreditai tikrai gali padėti išvykti svajonių atostogų.

„Vartojimo kreditas iš tikrųjų gali būti labai praktiškas pasirinkimas, planuojantiems kelionę. Visgi mes visada patariame prieš skolinantis atidžiai įvertinti savo galimybes ir pasirinkti tokią sumą ir jos gražinimo grafiką, kuris neužkraus jums per didelės naštos“, - teigia J.Ambrasienė.

Lietuvos gyventojų tyrimas apie atostogas atliktas 2017 m. balandžio mėnesį. „Baltijos tyrimų“ apklausa buvo atliekama kaip Lietuvos Nacionalinio Omnibuso dalis. Tyrimo metu apklausta 1018 Lietuvos gyventojų nuo 18 metų ir vyresnių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS