Lietuvių verslas nenusisuko nuo Ukrainos | Diena.lt

LIETUVIŲ VERSLAS NENUSISUKO NUO UKRAINOS

  • 0

Tik prieš kelis mėnesius darbą pradėjęs naujasis Lietuvos ambasadorius Kijeve Marius Janukonis sako, kad, nors Ukrainos ekonominė ir politinė padėtis gana sudėtinga, lietuvių verslininkai iš šios šalies nebėga, ieško ir randa naujų nišų verslauti.

"Aplinka dabar tikrai nepalanki, nes jaučiamas ekonomikos nuosmukis, sumažėjo gyventojų perkamoji galia. Kadangi yra nemažai nestabilumo elementų, sunkoka kalbėti apie naujas, perspektyvines reikšmingas investicijas. Bet Lietuvos verslas nuo šios rinkos nenusisuka, nes net ir šiuo momentu galima rasti įvairių nišų ir kai kurie tuo sėkmingai naudojasi. Taigi Lietuvos verslas randa nišų. Žinome, kad yra keletas stambių investicijų mažmeninės prekybos, nekilnojamojo turto srityse Ukrainoje. Ir šios įmonės gana sėkmingai tęsia savo darbą", - interviu "Verslo žinioms" teigė M.Janukonis.

Pasak jo, šiuo metu sumažėjus vietos produkcijos kainoms, gali būti patrauklus kai kurios produkcijos importas į Lietuvą, kitas Europos Sąjungos šalis. Atpigo darbo jėga Ukrainoje, nemažai ukrainiečių važiuoja dirbti į Lietuvą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS