Lietuvoje – beveik 19 tūkstančių laisvų darbo vietų | Diena.lt

LIETUVOJE – BEVEIK 19 TŪKSTANČIŲ LAISVŲ DARBO VIETŲ

  • 8

Šių metų trečiojo ketvirčio pabaigoje šalyje buvo 18,7 tūkst. laisvų darbo vietų samdomiesiems darbuotojams, praneša Lietuvos statistikos departamentas. Sostinės regione laisvų darbo vietų buvo 9,9 tūkst., Vidurio ir vakarų Lietuvos regione šiek tiek mažiau – 8,8 tūkst

Daugiausia laisvų darbo vietų 2018 m. trečiąjį ketvirtį buvo pramonėje – 4,4 tūkst. (23,6 proc. visų laisvų darbo vietų), prekyboje – 2,7 tūkst. (14,3 proc.), viešajame valdyme ir gynyboje; privalomajame socialiniame draudime – 2,4 tūkst. (13,1 proc.).

2018 m. trečiąjį ketvirtį laisvų darbo vietų skaičius šalyje sumažėjo – palyginti su šių metų antruoju ketvirčiu, 0,5 tūkst. (2,5 proc.), palyginti su atitinkamu 2017 m. laikotarpiu, – 1,7 tūkst. (8,4 proc.). Laisvų darbo vietų skaičius mažėjo abiejuose regionuose – palyginti su šių metų antruoju ketvirčiu, sostinės regione – 0,2 tūkst. (1,9 proc.), Vidurio ir vakarų Lietuvos regione – 0,3 tūkst. (3,1 proc.), palyginti su atitinkamu 2017 m. laikotarpiu, sostinės regione – 0,2 tūkst. (2,1 proc.), Vidurio ir vakarų Lietuvos regione – 1,5 tūkst. (14,6 proc.).

2018 m. trečiojo ketvirčio pabaigoje laisvų darbo vietų lygis šalyje siekė 1,5 proc. – tai tiek pat, kiek ir antrąjį 2018 m. ketvirtį ir 0,1 procentinio punkto mažiau nei prieš metus. Sostinės regione laisvų darbo vietų lygis buvo 1,8 proc. – 0,1 procentinio punkto mažiau nei praeitą ketvirtį ir prieš metus. Vidurio ir vakarų Lietuvos regione laisvų darbo vietų lygis buvo 1,2 proc. – tai tiek pat, kiek ir antrąjį 2018 m. ketvirtį ir 0,2 procentinio punkto mažiau nei prieš metus.

Šalyje laisvų darbo vietų skaičius 2018 m. trečiąjį ketvirtį, palyginti su 2018 m. antruoju ketvirčiu, labiausiai sumažėjo viešajame valdyme ir gynyboje; – 0,3 tūkst., statyboje bei administracinėje ir aptarnavimo veikloje – po 0,2 tūkst., o padidėjo prekyboje – 0,2 tūkst., transporte ir saugojime – 0,1 tūkst.

Aukščiausias laisvų darbo vietų lygis 2018 m. trečiąjį ketvirtį buvo finansinėje ir draudimo veikloje – 3,4 proc., viešajame valdyme ir gynyboje; privalomajame socialiniame draudime – 3 proc., informacijos ir ryšių įmonėse – 2,3 proc. Žemiausias laisvų darbo vietų lygis buvo švietime – 0,3 proc., kitoje aptarnavimo veikloje bei žemės ūkio, miškininkystės ir žuvininkystės įmonėse – po 0,6 proc.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

varnas

aš tik pasakysiu viena toki įvyki, ėinu į darbo birža darbo gauti, o ten kur matyta prisodino pilna komiku, pilna kad net nežinai pas ką paklausti, apsisuki ir einu toliau pagal laikraščius , ješkau nu ir ką surandu darbo vieta pagal savo išsilavinima skambinu o ten atsipielę ir klauso ką ponas nori darbo pagal jūsų skelbima ,klauso ir atsako man koki skelbima aš nežinau skelbimo neforminau, jus ne čia skambinate .vėl aš apdurintas kitu numeriu skambinu į energetikos skyriu, atsiliepė ir vėl klause pirma viska išaiškinau esu toks ir toks su stažu, turiu licenzija rodančia mano darbo gebėjima , ir su aukšta grupe virš tukstančio voltu, įtampos , taip gerai oi gerai o kiek ponas jums metu, klausimas aš atsakau esu 1940m, gymes ir visa gyvenima dirbau elektriko specealisto visko esu mates taip palaukite mes toj, palaukiau penkias minutes kol mano amžiu matomai suskaičiavo oi ponas nereikia oi ne esate per senas mūsų kolektyvas yra jaunas jauni mes o jus juk be vaistu jau nedirbsite ,ta

Adf

Darbo birzos tinklalapyje skelbia, kad pvz.: Vilniuje yra apie 3000 laisvu darbo vietu, kai tuo tarpu uzregistruotu asmenu ieskanciu darbo 20000.

augi

o bedarbiu registruota 140000.algos mazos kas nores eiti salygos ir issidirbinejimas is savininku auksciausio lygio
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS