Lietuvoje lapkritį įdarbinta beveik 6 tūkst. užsieniečių | Diena.lt

LIETUVOJE LAPKRITĮ ĮDARBINTA BEVEIK 6 TŪKST. UŽSIENIEČIŲ

  • 7

Lietuvoje lapkritį įdarbinta 5,8 tūkst. trečiųjų šalių piliečių ir 160 užsieniečių, komandiruotų į Lietuvą, trečiadienį pranešė „Sodra“.

Visus juos įdarbino beveik 770 įmonių, rodo darbdavių pranešimai, nuo lapkričio pirmą kartą teikiami per elektroninę draudėjų aptarnavimo sistemą.

„Informacija apie įdarbintus užsieniečius bus perduota Valstybinei darbo inspekcijai ir Užimtumo tarnybai. Taip siekiama sumažinti administravimo naštą darbdaviams, o darbuotojams užtikrinti socialines garantijas“, – pranešime cituojama „Sodros“ direktorė Julita Varanauskienė.

Kaip skelbia „Sodra“, darbdaviai iki gruodžio 15-os dienos taip pat turės pateikti pranešimus apie šalyje nuo rugsėjo pirmos iki lapkričio trečios dienos įdarbintus užsieniečius.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Makas

Totalus kosmaras. Arabu vykdoma politika. Naikinama Lietuva.

Tèvas

O siaube! O kiek bedarbių gauna didžiules bedarbio pašalpas? Ar bedarbiai neįdarbinami? Ar taip kaip Kručinskienei siūlomas už mūsų visų mokesčių mokėtojų pinigus socialinis būstas, o ji dar neina - mat per prastas, neatitinka jos norų@ Kokius įstatymus jūs bukagalviai, seimūnai, priiminėjate, kad toks chaosas visur??? Su tais bedarbiais turėtų būti trumoa kalba, neturi kvalifikacios, kokį darbą pasiūli, ten turi ir dirbti! Netinka, tavo paties problema! O ne bedarbio išmoka! Kvalifikaciją turintiems - darbo pasiűla pagal kvalufikaviją! O ne noriu- nenoriu! Dabar šitiek visokių privažiavo ir įdarbino! Reikia turėti proto! Kur kontrolė valstybės ir t.t.? Ką jie nieko neanaluzuoja; pasiimk bedarbių dosje iš darbo biržų, padižiūrėk ar pagal jų turimas kvalifikacijas yra įdarbinti užsiemiečiai, dar patikrink ar jiems buvo siūlytas analogiškas darbas. Jei taip, nutraukti bedarbio pašalpų mokėjimą, ned atsisakei siūlomo darbo! Tuoj pagerėtų valstybės gerovė!

Anonimas

iesko LOCHU kas dirbs uz MINIMUMA !!!!! o REKIA visi KAD alga lietuvoje 1200 !!!!!!!!!!!!! (ant popieriaus ) tikiu BET JUSU POPIERIUS MAN PO...... as ziuriu kiek pinigu TURIU kiseneja !!!!!!! durniu laivas!!!!!!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS