Lietuvoje – vietinio turizmo bumas | Diena.lt

LIETUVOJE – VIETINIO TURIZMO BUMAS

Turizmo verslui prognozuojami geri metai – antri iš eilės. Pernai keliaujančiųjų po pasaulį padaugėjo beveik dešimtadaliu.

Ne išimtis ir lietuviai – atostogoms dairėsi jei ne į užsienį, tai bent savoje šalyje ieškojo neatrastų vietų. Šiemet vietinis turizmo sektorius kviečia keliauti kitaip.

Pirmiausia – muzika. Bet taip prisistatantis Šiaulių rajonas, aišku, garsus Kryžių kalnu. Šį kasmet aplanko daugiau nei 300 tūkst. žmonių. Gana gausiai pastaruoju metu – japonai.

„Labai didelį skaičių sudaro Azijos šalys, pirmauja vokiečiai, o, žinoma, lietuvių dalis taipogi yra labai didžiulė“, – sakė Šiaulių rajono turizmo ir verslo informacijos centro vadybininkė Lina Šukienė.

Vienų teigimu, kai nėra pinigų – Lietuva kaip tik. Kiti tvirtina atvirkščiai – pigiau užsienyje.

„Šiauliai yra pats saldžiausias Lietuvos miestas, taip buvo ir tarpukariu, visais laikais. Pats saldžiausias Lietuvos miestas. Turime šokolado muziejų ir fabriką, šiemet skaičiuojantį, bus 105 metai“, – kalbėjo šokolado muziejaus ekskursijų vadovė Meilutė Požemeckaitė.

Kiekvienas sako – jų rajonas, jų miestas, jų kaimas – unikalus ir gražiausias.

„Atvykę į Telšius jūs pamatysite nuostabų miestą, nuostabią Katedrą, nuvesime į rūsius, ateisite aplankyti net kunigų seminarijos. Galite užlipt į 5 aukštą ir matyt visus Telšius iš viršaus“, – kvietė kun. Ramūnas Norkus.

„Tiek maršrutais baidarėmis, plaukiojimas jachtomis ar pontoniniais laivais. Be abejo, daug sukurta maršrutų pėstiesiems. Ir šiemet yra naujovė – pirmasis Lietuvoj – susižymėjom Lazdijų rajone – tai piligrimų kelias“, – gyrėsi Laikinasis Lazdijų turizmo informacinio centro direktorius Žydrūnas Vasiliauskas.

Pernai pamatyti Lietuvos važiavo ir skrido beveik tiek pat žmonių, kiek čia gyventojų – daugiau nei 2 mln. Ūkio ministras tikisi, kad šiemet užsienio turistų dar milijonu padaugės.

Pernai buvo ir tikras vietinio turizmo bumas. Turizmo departamento teigimu, Lietuvą skersai išilgai išmaišė beveik milijonas lietuvių.

Žinoma, visi kalba apie kainas, aptarnavimą. Vienų teigimu, kai nėra pinigų – Lietuva kaip tik. Kiti tvirtina atvirkščiai – pigiau užsienyje. Bet dauguma ima sutarti, kad į įprastas keliones tampa sunku įtraukti vaikus – jiems dabar visko reikia itin interaktyvaus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS