Lietuvoje visiems brangsta pagrindinių bankų paslaugų krepšelis | Diena.lt

LIETUVOJE VISIEMS BRANGSTA PAGRINDINIŲ BANKŲ PASLAUGŲ KREPŠELIS

Lietuvos banko (LB) valdyba patvirtino 2020 metais galiosiantį maksimalų mėnesinį komisinį atlyginimą už pagrindinės mokėjimo sąskaitos paslaugą. Jis sieks 1,52 euro, o socialinę paramą gaunantiems asmenims galios per pusę mažesnė kaina.

„Augant pajamoms, didėja ir gyventojų išlaidos, todėl natūraliai kyla ir maksimalus pagrindinės mokėjimo sąskaitos paslaugos įkainis, tačiau mažiau nei galėtų pagal bendrą vartojimo išlaidų didėjimą“, – pranešime teigia LB valdybos narys Marius Jurgilas.

Nuo 2017-ųjų vasario, kai buvo pradėta teikti pagrindinės mokėjimo sąskaitos paslauga, iki šių metų pabaigos galioja 1,50 euro per mėnesį maksimalus komisinis atlyginimas už šią paslaugą.

Bankai ir kredito unijos už ne didesnę nei nustatyta maksimali kaina turi gyventojams suteikti galimybę pasinaudoti pagrindinės mokėjimo sąskaitos paslaugų krepšeliu, kurį sudaro šios paslaugos: sąskaitos tvarkymas, elektroninė bankininkystė, mokėjimo kortelė ir mokėjimo operacijos kortele ir pan.

Rašyti komentarą
Komentarai (29)

Reikalauju

darbdavio mokėti man algą grynais ir į rankas! Kas savaitę kaip užsienyje

f

Da pasol jus su savo tais bankais... Davai man alga duokit grynais i rankas!!!!

Principo reikalas

Nezabitauskai, neapsimesk šlangu! Tau patogu naudotis banku - naudokis, nieks nedraudžia! Bet tau nieks per prievartą grynųjų nekiša, o man bankų paslaugas per prievartą bruka, va esminis skirtumas. Aš irgi nei suktas verslininkas, nei kontrabandistas, nei apsimyžęs bambalinis, bet pageidauju turėt pasirinkimo laisvę. Tarp kita ko, tais laikais, kai dauguma dar naudojosi grynaisiais, aš pageidavau - ir gaudavau - algą pervedimu, nes taip man buvo patogiau. Bet kai bankai pradėjo išsidirbinėt, bendrauti su jais iš principo nebenoriu, o pasirinkimo nebeturiu. Man nepatinka, kai iš manęs tyčiojamasi!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS