Lietuvos bankas ir Finansų ministerija bendradarbiaus: steigs Pagalbos verslui fondą | Diena.lt

LIETUVOS BANKAS IR FINANSŲ MINISTERIJA BENDRADARBIAUS: STEIGS PAGALBOS VERSLUI FONDĄ

  • 0

Siekdami mažinti koronaviruso COVID-19 poveikį šalies ekonomikai ir stiprinti profesinį bendradarbiavimą, Lietuvos bankas ir Finansų ministerija pasirašė memorandumą dėl bendradarbiavimo, steigiant Pagalbos verslui fondą.

Lietuvos banko pranešime sakoma, kad Pagalbos verslui fondas steigiamas Vyriausybės sprendimu pasiūlius Lietuvos bankui, Ekonomikos ir inovacijų ministerijai ir Finansų ministerijai. Jis padės užtikrinti vidutinių ir didelių įmonių likvidumą, galimybes gauti finansavimą ir leis verslui greičiau atsigauti po krizės.

Numatoma, kad fondą sudarys valstybės įnašas ir galimi tarptautinių finansų institucijų ir privačių investuotojų įnašai, o jo lėšos būtų investuojamos į įmonių skolos ir nuosavybės vertybinius popierius ar skiriamos suteikti joms paskolas. Taip pat Fondo lėšomis vidutinėms ir didelėms įmonėms būtų teikiamos hibridinės paskolos. Fondo lėšas numatoma naudoti tik tais atvejais, jei nebūtų galimybių įmonėms pritraukti reikiamų lėšų iš rinkos kitokiais būdais.

Kartu kuriamas Fondas prisidės toliau plėtojant ir stiprinant Lietuvoje kapitalo bei vertybinių popierių rinką. Be to, bus sudaryta galimybė instituciniams investuotojams – valdymo įmonių ir gyvybės draudimo bendrovių valdomiems pensijų fondams – prisidėti prie steigiamo Fondo finansavimo.

Memorandumas, kurį pasirašė Lietuvos banko ir Finansų ministerijos vadovai, galios iki 2020 m. pabaigos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS