Lietuvos bankas teiks dvi premijas ekonomikos mokslininkams | Diena.lt

LIETUVOS BANKAS TEIKS DVI PREMIJAS EKONOMIKOS MOKSLININKAMS

Lietuvos bankas skirs dvi premijas ekonomikos srities mokslininkams.

Vlado Jurgučio 10 tūkst. eurų vertės premija bus teikiama už reikšmingiausius per pastaruosius penkerius metus publikuotus mokslinius straipsnius, išleistas mokslo monografijas arba kitas knygas.

Antroji 5 tūkst. eurų premija teks geriausios ekonomikos arba su ja susijusių sričių disertacijos autoriui. Disertacija turi būti apginta per pastaruosius dvejus metus iki šių metų rugpjūčio 1 dienos, pranešė Lietuvos bankas.

Paraiškų abiem premijos gauti laukiama iki rugsėjo 30 dienos.

Tarp reikalavimų – kad pretendentai turėtų būti kilę iš Lietuvos arba jų mokslinė veikla turėtų būti susijusi su Lietuvos mokslo institucija.

„Jurgučio premija Lietuvos bankas siekia skatinti ekonomistus ne tik komentuoti nūdienos realijas, bet ir neužmiršti ekonominių procesų, nulemsiančių mūsų ilgalaikę ateitį. Kartais tokių įžvalgų poveikis iškart nėra aiškiai matomas, bet jų visuma padeda orientuoti šalies ekonominę politiką tinkama kryptimi“, – pranešime sako Lietuvos banko valdybos narys Marius Jurgilas.

Sprendimas dėl premijų bus paskelbtas kitų metų sausio mėnesį.

Praėjusiais metais Vlado Jurgučio premija už mokslinę veiklą skirta Matthiasui Gerhardui Weberui (Matijasui Gerhardui Vėberiui) ir Arthurui Schramui (Arturui Šramui) už darbą apie mokesčių nelygiavertiškumą, o premija už geriausią disertaciją – Adai Kovaliukaitei, apgynusiai disertaciją „Strateginių įsitikinimų vaidmuo tiriant strateginį, socialinį ir socialiai tinkamą elgesį“.

V. Jurgučio premiją Lietuvos bankas teikia nuo 1997 metų, o 2017 metais įsteigė naują premiją už ekonomikos srities disertaciją.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Jo

buvau patekes i tokia neva aukšto lygio konferenciją-susiėjimą, kur buvo ekonomistai ir kitas panašus kontingentas..Labjausiai nustebino nuskambėjusi pajuoka skirta planavimui, analizei ir nuoseklios, tikslios statistinės sekos fiksavimui..Svarbiausia tik tikslų nustatymas ir priemonių tiems tikslams pasiekti parinkimas bei gamybos apimčių skaičiavimas. Viskas. Pagalvojau _ir ką aš čia, neišmanėlis, veikiu? Arba aš durnas arba viskas eina atgal o ne į priekį_

Tai kad

tikro ekonomikos mokslo ir tikrai išmanančių ekonomiką specialistų jau nebėr, vien finansistai liko... Ekonomika - ne vien finansai! Iš čia ir krizė po krizės.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS