Lietuvos BVP antrąjį ketvirtį išaugo 3,9 proc. | Diena.lt

LIETUVOS BVP ANTRĄJĮ KETVIRTĮ IŠAUGO 3,9 PROC.

  • 2

Lietuvos bendrasis vidaus produktas (BVP) antrąjį šių metų ketvirtį, palyginti su atitinkamu 2016-ųjų laikotarpiu, pašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtaką padidėjo 3,9 proc. ir to meto kainomis siekė 10,339 mlrd. eurų.

Antrąjį šių metų ketvirtį daugiausia įtakos teigiamam BVP pokyčiui turėjo didmeninės ir mažmeninės prekybos, variklinių transporto priemonių ir motociklų remonto, transporto ir saugojimo, apgyvendinimo ir maitinimo paslaugų įmonių veiklos rezultatai, pranešė Statistikos departamentas.

BVP augimas, nepašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtakos, antrąjį šių metų ketvirtį, palyginti su 2016 metų balandžio-birželio mėnesiais, siekė taip 3,9 procento.

Antrąjį ketvirtį, palyginti su pirmuoju ketvirčiu, Lietuvos BVP pašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtaką ūgtelėjo 0,6 proc. (nepašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtakos - 7,5 proc.).

Statistikos departamentas taip pat patikslino šių metų pirmojo ketvirčio BVP. Patikslintais duomenimis, pirmąjį šių metų ketvirtį BVP siekė 9,222 mlrd. eurų ir, palyginti su atitinkamu 2016 metų ketvirčiu, padidėjo 4 proc. (anksčiau skelbta - 4,1 proc.).

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

BVP auga tai kodėl atlyginimai nedidėja pasižiūri į statistinę lentelę Lietuvos BVP augimas vos ne pirmoje vietoje o atlyginimai paskutinėje vietoje koks čia marazmas Maldeikiene paaiškink

...

BVP - fikcija, jis nenusako šalies klestėjimo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS