„Lietuvos geležinkeliai“ patys aktyviai ieškojo būdų tęsti darbą su „Belaruskalij“ | Diena.lt

„LIETUVOS GELEŽINKELIAI“ PATYS AKTYVIAI IEŠKOJO BŪDŲ TĘSTI DARBĄ SU „BELARUSKALIJ“

„Lietuvos geležinkeliai“ patys aktyviai ieškojo kelių tęsti darbą su Baltarusijos trąšų gamintoja „Belaruskalij“ po Jungtinių Valstijų sankcijų įsigaliojimo, ketvirtadienį skelbia Tiriamosios žurnalistikos centras „Siena“.

Pati „Lietuvos geležinkelių“ grupė (LTG) „Sienai“ patvirtino, kad didiesiems bankams atsakius, jog šie neaptarnaus mokėjimų po gruodžio 8-osios, buvo gautas „vieno iš mažųjų bankų preliminarus sutikimas, taip pat vienos elektroninių pinigų įstaigos preliminarus sutikimas“.

„Tikėtina, kad dėl pasikeitusios situacijos minėtų įmonių pozicija šiuo metu taip pat gali būti pasikeitusi“, - teigia LTG.

Tyrimų centro duomenimis, LTG dėl „Belaruskalij“ mokėjimų aptarnavimo kreipėsi į bent kelias Lietuvoje veikiančias fintech įmones, dažniausiai buvo sulaukiama neigiamo atsakymo. Viena šių įmonių – bendrovė „Connectpay“ – patvirtino gavusi LTG pasiūlymą ir jį atmetusi.

Šią savaitę įsigaliojus JAV sankcijoms „Belaruskalij“, vyriausybė strateginių įmonių sandorius tikrinanti komisija ėmėsi vertinti, ar šios trąšų gamintojos ir „Lietuvos geležinkelių“ sutartis, galiojanti iki 2023 metų pabaigos, atitinka nacionalinio saugumo interesus.

„Lietuvos geležinkelių“ grupės vadovas Mantas Bartuška teigia, kad pati įmonė neplanuoja ir nestabdys baltarusiškų kalio trąšų tranzito, tačiau sutartis galėtų būti nutraukta esant politiniams sprendimams. Tai, pasak jo, apsaugotų grupę teismuose.

„Belaruskalij“ produkciją į laivus Klaipėdoje kasmet kraunančios bendrovės Birių krovinių terminalas (BKT) didžiausias akcininkas Igoris Udovickis BNS ketvirtadienį sakė, kad trąšų tranzito per Lietuvą nutraukimas prieštarautų Lietuvos, ES ir JAV tarptautiniams susitarimams.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Taip

Nežinau kas ten ka pakišo. Bet LG vadovai nori sumoketi mums dirbantiems algas ir išsaugoti darbo vietas. Kažkokie siauros žmoniu grupeles interesai darant pas kaiminus revoliucijas mums rabotiagoms na.ch.ui neidomus. Mes norim dirbti. O ne žaisti i sankcijas šaudant sau i kojas.

Sunku butu suabejoti, kad cia LG vado su ministru gal net ne vienu afera, pakišant LT interesus. Ir STT su VSD turetu dirbt rankas pasiraitoja.

absoliutus

smegenų nebuvimas, jei jau ieškojo, klausimas ar nerado sueities taškų, kaip atsikratyti migrantų? neeskaluojant situacijos pasienyje? ar parduoda valstybę, kurios nelaiko pagal elgseną savo tėvyne vien tik tam, kad užsidirbtų čia ir dabar, be rytdienos? visas "verslas“ uždarbis kiek nukrenta nuo „ponų“ stalo, kurių tikslas uzurpuoti valstybę ? tai tam šitas seimas nepritarė dėl KGB bendradarbių išslaptinimo? ir kelia šaršalą su matavusiais ir galimybių pasais? Tada ne jie bet tie kurie diriguoja šitiems įsijautusiems verslinykams finansuoja partijas, kurios veržiasi prie lovio trupinius lesti ir netrukdyti sudaryti sąlygas ir kad užsitikrintų tam tikra ‚ekonominę‘ teritoriją savo žaidimo taisyklėms, blyn, besmegeniai nuovokesni
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS