Lietuvos gyventojų investuojamų lėšų apyvarta šių metų balandį išaugo dvigubai | Diena.lt

LIETUVOS GYVENTOJŲ INVESTUOJAMŲ LĖŠŲ APYVARTA ŠIŲ METŲ BALANDĮ IŠAUGO DVIGUBAI

  • 0

Lietuvos bankų asociacijos (LBA) duomenimis, balandį vertybinių popierių sąskaitomis šalies kredito įstaigose aktyviai naudojosi apie 12 proc. daugiau klientų nei tuo pačiu laikotarpiu pernai, o investuotų lėšų apyvarta ūgtelėjo maždaug dvigubai.

Pasak LBA, tai – dėsningas reiškinys, susijęs su sparčiu indėlių portfelių augimu, bei gerėjančio visuomenės finansinio raštingumo ženklas.

LBA duomenimis, pernai daugiausiai lėšų gyventojai nukreipė į Baltijos ir užsienio šalių įmonių akcijas, o antroje vietoje pagal populiarumą buvo investicijos į investicinius fondus.

„Metinis Lietuvos gyventojų indėlių augimo tempo rodiklis šiemet vasarį pasiekė 22 proc. ir buvo geriausias visoje Europos Sąjungoje. Lietuvos gyventojai kredito įstaigose turi sukaupę 18 mlrd. eurų indėlių – 3 mlrd. eurų daugiau nei pernai. Todėl natūralu, kad klientai išmėgina investavimą“, – sako LBA prezidentė Eivilė Čipkutė.

Ekspertės vertinimu, ši tendencija taip pat rodo, kad Lietuvos gyventojai aktyviau domisi asmeninių finansų temomis. „Taupymas – vienas pirmųjų ir dažniausių praktinių žingsnių, siekiant išmintingai tvarkytis savo finansus. Tačiau jokia paslaptis, kad pinigai, laikomi kojinėje, nuvertėja. Todėl pamažu vis daugiau žmonių ieško būdų įdarbinti santaupas“, – pastebi LBA vadovė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS