Lietuvos, Lenkijos, Ukrainos ministrai ragina atsisakyti Rusijos naftos ir dujų | Diena.lt

LIETUVOS, LENKIJOS, UKRAINOS MINISTRAI RAGINA ATSISAKYTI RUSIJOS NAFTOS IR DUJŲ

Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos užsienio reikalų ministrai paragino tarptautinę bendruomenę įvesti visišką embargą Rusijos naftai ir dujoms.

Vadinamojo „Liublino trikampio“ šalių ministrų bendrame pareiškime šalys taip pat kviečiamos išplėsti individualias sankcijas Rusijos elito atstovams ir valstybinėms įmonėms, pašalinti Rusijos bankus iš Vakarų valstybių bankų sistemos, Maskvai tęsiant invaziją Ukrainoje.

„Raginame tarptautinę bendruomenę įvesti visišką embargą Rusijos naftai ir dujoms, išplėsti individualias sankcijas Rusijos elito atstovams ir valstybinėms įmonėms, pašalinti Rusijos bankus iš Vakarų valstybių bankų sistemos“, – teigiama Lietuvos užsienio reikalų ministerijos ketvirtadienį išplatintame pareiškime.

„Pažymime, kad labai svarbu užkirsti kelią Rusijos bandymams apeiti sankcijas, taip pat būtina nustatyti ribojamąsias priemones šalims, padedančioms Rusijai tai daryti. Pabrėžiame, kad svarbu panaudoti įšaldytą Rusijos turtą Ukrainai atstatyti“, – rašoma jame.

Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis, Ukrainos kolega Dmytro Kuleba ir Lenkijos diplomatijos vadovas Zbigniewas Rau (Zbignevas Rau) pareiškime pabrėžia vieningą šalių apsisprendimą dėl būtinybės patraukti Rusiją atsakomybėn už agresiją, karo nusikaltimus, nusikaltimus žmoniškumui ir genocido nusikaltimus, įvykdytus Ukrainoje.

„Liublino trikampis“ buvo įkurtas prieš dvejus metus, 2020 metų liepos 28 dieną, Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos užsienio reikalų ministrams Lenkijoje, Liubline, pasirašius „Liublino trikampio“ deklaraciją.

Šio formato tikslai – stiprinti bendradarbiavimą saugumo srityje, gilinti trišalius karinius ir gynybos ryšius, vystyti ES Rytų partnerystės iniciatyvą bei paramą Ukrainai, perduodant įgytą Lenkijos ir Lietuvos patirtį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS