Lietuvos oro uostų keleivių srautas per ketvirtį augo 5 proc. | Diena.lt

LIETUVOS ORO UOSTŲ KELEIVIŲ SRAUTAS PER KETVIRTĮ AUGO 5 PROC.

  • 2

Lietuvos oro uostų (LTOU) keleivių srautas trečiąjį šių metų ketvirtį buvo 5 proc. didesnis nei pernai tuo pat laiku, o skrydžių padaugėjo 4 proc., pranešė LTOU.

Lietuvos oro uostų aviacinių paslaugų skyriaus vadovas Tomas Zitikis sako, kad rezultatai prilygo iki pandemijos buvusiam srautui.

„Vasara ir kalendorinio rudens pradžia buvo labai aktyvi, o pagrindiniai visų oro uostų veiklos rodikliai stabiliai augo bei prilygo prieš pandemiją pasiektiems rezultatams, esame tikrai labai aktyviame augimo laikotarpyje, kuris neturėtų sustoti ir spalį“, – pranešime teigė T. Zitikis.

„Didesnio pokyčio laukiame prasidėjus žiemos aviacijos sezonui spalio pabaigoje, kai iš esmės koreguojasi skrydžių tvarkaraščiai, mažėja paklausa keliauti tam tikrais maršrutais“, – pridūrė jis.

Didžiausias keleivių srauto augimas liepą-rugsėjį buvo Vilniaus oro uoste – jis aptarnavo per 1,31 mln. žmonių, arba 5,3 proc. daugiau negu pernai. Kauno oro uoste aptarnauta 4,9 proc. daugiau – 366,6 tūkst. keleivių, Palangoje – 85 tūkst. žmonių, arba tiek pat, kiek pernai.

Vilniuje fiksuotas ir didžiausias skrydžių skaičiaus pokytis – per ketvirtį jų aptarnauta 6 proc. daugiau. Anot T. Zitikio įtakos tam turėjo ir NATO viršūnių susitikimas liepą – piko metu komerciniai ir delegacijų lėktuvai kilo ir leidosi kas 3–4 minutes.

„Tačiau didžiąją dalį augimo nulėmė įgyvendinti susitarimai dėl didesnio skrydžių dažnio bei naujų krypčių, taip pat – išaugusi užsakomųjų skrydžių paklausa į populiarias vasaros atostogų šalis“, – nurodė T. Zitikis.

Bendras skrydžių skaičius per ketvirtį viršijo 15 tūkst. ir buvo beveik 4 proc. didesnis nei pernai. Tuo metu krovinių kiekis smuko 14 proc. ir siekė 4,76 tūkst. tonų.

Šiuo metu Lietuvos oro uostuose reguliarius skrydžius vykdo 12 oro bendrovių, iš kurių 9 yra tradicinės ir dar trys – žemų kaštų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Soslan

pagrtindinį oro uostas Vilnius ir Kauną Kauno oro uostas Taip

Cia

Tie penki procentai kurie atsiliko nuo emigracijos, dabar jau galesit zydus saukti,ukrainos jau yra visu kitu isgamu ir pilna

SUSIJUSIOS NAUJIENOS