Lietuvos tekstilės ir drabužių eksportas išliko stabilus | Diena.lt

LIETUVOS TEKSTILĖS IR DRABUŽIŲ EKSPORTAS IŠLIKO STABILUS

Lietuvos drabužių ir tekstilės pramonės įmonių pajamos užsienio rinkoje pirmąjį ketvirtį ūgtelėjo 0,5 proc., o pardavimo srautai persiskirstė - eksportas į Rusiją, Ukrainą, Estiją mažėjo, o į Daniją, Lenkiją augo.

"Pirmojo ketvirčio rezultatas yra geras. Nors yra praradimų mums svarbioje Rusijos rinkoje, didėja konkurencija svarbiausiose mūsų eksporto rinkose Europoje, sektorius sugebėjo išlaikyti tokius pačius eksporto mastus kaip prieš metus", - dienraščiui "Verslo žinios" sakė Lietuvos aprangos ir tekstilės įmonių asociacijos (LATIA) generalinis direktorius Linas Lasiauskas.

Pirmąjį šių metų ketvirtį, palyginti su tuo pačiu metu pernai, lietuviškos kilmės drabužių ir tekstilės eksportas į Rusiją smuko 27 proc., į Ukrainą - 22,6 procentais. Kiek daugiau nei trečdaliu krito pardavimai Suomijoje, beveik penktadaliu - Estijoje. Sektoriaus eksportas į Jungtinę Karalystę sumažėjo 9 proc. - pinigine išraiška tai didesnis praradimas nei Rusijoje, nes Jungtinė Karalystė yra trečia svarbiausia eksporto partnerė Lietuvos drabužių ir tekstilės pramonei.

"Jungtinėje Karalystėje didėja konkurencija ir dėl to mažėja galutinės produkcijos kainos. Rinka persisotinusi, kaip ir Italijoje ar Suomijoje. Dabar pardavimai didėja tose šalyse, kur stiprėja vidaus vartojimas", - teigė L.Lasiauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS