Lietuvos žmonėms prioritetas – šeima, sveikata ir finansinis saugumas | Diena.lt

LIETUVOS ŽMONĖMS PRIORITETAS – ŠEIMA, SVEIKATA IR FINANSINIS SAUGUMAS

  • 0

Lietuvos gyventojai prioritetu laiko šeimą, sveikatą ir finansinį saugumą, rodo naujausia apklausa. Tačiau, pasak draudikų, nors finansinį saugumą gyventojai laiko prioritetu, lėšų jam skiria nedaug.

Pasak Draudimo įmonių asociacijos prezidento Artūro Bakšinsko, šeimą, kaip pirmąjį prioritetą, pasirinko 38 proc. respondentų, sveikatą, vidinę ramybę - 32 proc., finansinį saugumą - 18 procentų.

„Su išlaidomis padėtis nėra pati geriausia, netgi pasakyti galima, kad gana bloga. Prie būtinųjų išlaidų gyvybės draudimo įmokos, o taip pat investavimo ir taupymo priemones priskiria po 6 proc. gyventojų. Kitiems dalykams, kaip mokesčiams (96 proc.), maistui (91 proc.), vaistams (42 proc.), susisiekimui (41 proc.), aprangai (34 proc.) yra skiriamos pagrindinės lėšos“, - trečiadienį spaudos konferencijoje teigė A.Bakšinskas.

Pasak jo, likusias lėšas, kai apmokamos būtinosios išlaidos, gyventojai taip pat mieliau skiria maistui - saldumynams ir delikatesams (54 proc. apklaustųjų). Gyvybės draudimui laisvas lėšas skiria 2 proc., o taupymui 6 proc apklaustųjų.

„Gyventojai dar sunkiai moka planuoti savo išlaidas ir prioritetus deda ne ten, kur, mūsų nuomone, reikėtų. (...) Mūsų žmonės dažnai nesupranta, kaip įgyvendinti tuos prioritetus, kuriuos yra sau užfiksavę“, - teigė asociacijos vadovas.

35 proc. gyventojų, sužinoję, kad liko gyventi viena diena, susitiktų su artimaisiais, 27 proc. - parašytų testamentą, 15 proc. - nusigertų, o 14 proc - apsidraustų gyvybę.

Asociacijos komunikacijos grupės vadovas Ernestas Skeberis teigė, kad tik 11 proc. gyventojų yra sukaupę lėšų juodai dienai.

„Dauguma žmonių Lietuvoje neturi atsarginio plano. Dažnai su paskolomis paliktų šeimą“, - spaudos konferencijoje teigė E.Skeberis.

Asociacijos užsakymu „Spinter tyrimų“ atliktoje apklausoje dalyvavo 1011 žmonių nuo 18 iki 75 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS