Loterijų asociacijos pateikta informacija sudomino ir prokurorus | Diena.lt

LOTERIJŲ ASOCIACIJOS PATEIKTA INFORMACIJA SUDOMINO IR PROKURORUS

  • 1

Generalinė prokuratūra prie ikiteisminio tyrimo dėl galimo Seimo nario Mato Maldeikio papirkimo prijungė Loterijų asociacijos pateiktą informaciją. Į teisėsaugą asociacija kreipėsi dėl Seime svarstomų Loterijų mokesčių pakeitimo įstatymo pateikimo aplinkybių ir taikomos skubos.

Generalinė prokuratūra ir Specialiųjų tyrimų tarnyba atlieka ikiteisminį tyrimą, kuriame bandymu papirkti Seimo narį įtariamas buvęs Nacionalinės lošimų ir žaidimų verslo asociacijos vadovas Samoilas Kacas. Kaip skelbta viešai, kyšis galimai siūlytas dėl palankių sprendimų azartiniams lošimas ir loterijų verslo didesnio apmokestinimo.

Nepaisant pradėto ikiteisminio tyrimo, Seime toliau skubos tvarka kelią skinasi Loterijų įstatymo pataisos, kuriomis žymiai didinami mokesčiai ir taip dvigubai daugiau apmokestintoms loterijoms.

„Manome, kad tai yra galimai korupcinis pasiūlymas, kuris tik dar labiau padidintų atotrūkį tarp loterijų ir azartinių lošimų. Pozityviai vertiname teisėsaugos žingsnį mūsų pateiktą informaciją dėl šių pataisų atsiradimo ir svarstymo aplinkybių prijungimo prie ikiteisminio tyrimo“, – sako Lietuvos loterijų asociacijos prezidentas Andrius Karaliūnas.

Dėl skubiai, galimai nesilaikant procedūrų, teikiamų ir svarstomų įstatymo pataisų šią savaitę Loterijų asociacija kreipėsi ir į Seimo Antikorupcijos komisiją. Anksčiau susirūpinimą dėl socialinio dialogo stokos išreiškė didžiosios Lietuvos verslo asociacijos. Verslininkai taip pat kreipėsi į Vyriausybę, premjerę, Seimo pirmininkę ir Seimo frakcijas.

Loterijos apmokestintos daugiausiai

Loterijoms ir azartiniams lošimams Lietuvoje taikomos skirtingos mokesčio bazės.

Antžeminių automatų lošimų organizatoriai šiuo metu moka fiksuotą vieno aparato mėnesinį mokestį.

Antžeminių lažybų bei nuotolinių lošimų moka atitinkamai 18 proc. ir 13 proc. nuo grynųjų pajamų (žaidėjų statymų ir išmokėtų laimėjimų skirtumas).

Tuo tarpu loterijos mokesčius moka nuo visų pajamų, gautų pardavus bilietus. Šie mokesčiai šiandien sudaro 29,1 proc. nuo uždirbtų pajamų ir yra didžiausia procentinė išraiška visoje rinkoje.

Per pirmus tris šių metų ketvirčius loterijų verslui priskaičiuota 11,75 mln. eurų mokesčių – daugiausiai iš visų šios rūšies verslų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Žilvinas Ručys

lažybų kontoromis laisvai galima apvoginėti klientus ir Lietuvą , šalis . Pvz : žaidėjai neturi žaidimo kortelės , pinigus įneša grynais , laimėjimus pasiima grynais . Savininkas lengvai gali padaryti taip kad nemokėti mokesčių , nueina į savo punktą ir laimi grynais , prieš tai padaręs kad būtu vien laimėjimai , taigi šitais būdais galima apvoginėti valstybę ir lošėjus tereik naudoti grynus ir padaryti taip kad laimėti neduotu , o kaip reikia kad duotu , o ti lengva padaryti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS