M. Adomėnas: spausime, kad būtų einama su sankcijomis Rusijos naftai | Diena.lt

M. ADOMĖNAS: SPAUSIME, KAD BŪTŲ EINAMA SU SANKCIJOMIS RUSIJOS NAFTAI

Užsienio reikalų viceministras Mantas Adomėnas tikina, kad tarp naujų Europos Sąjungos (ES) sankcijų turėtų atsirasti rusiškų laivų įplaukimo į ES uostus draudimas. Pasak jo, pakete figūruoja ir anglių iš Rusijos importo nutraukimas.

„Tikėtina, kad tai bus Europos Komisijos išleistame naujame sankcijų siūlyme, penktajame sankcijų pakete. Ne abstrakčiai kalbama, o kaip ir dėl anglių, turėtų figūruoti“, – antradienį 15min.lt teigė M. Adomėnas.

Politikas pabrėžė, kad siūlymai drausti anglies importą ir rusiškų laivų atvykimą į ES uostus yra nepakankami. Anot jo, reikia žiūrėti į tas sritis, kurios gali labiausiai pakenkti Rusijos ekonomikai ir stabdyti jos karo mašiną.

„Toks mąstymas apie sankcijas, kuris dabar ateina iš Vokietijos ir Vengrijos, kad „darykime tas sankcijas, kurios mums sukelia mažiausiai nepatogumų“, jis visiškai nepadeda dabar ukrainiečiams, kovojantiems už savo šalį. Todėl mes spausime, kad būtų einama su sankcijomis naftai“, – sakė užsienio reikalų viceministras.

ELTA primena, kad kovo mėnesį susisiekimo ministras Marius Skuodis kartu su Lenkijos, Latvijos ir Estijos ministrais bendru laišku kreipėsi į Europos Komisijos (EK) transporto komisarę Adiną Valean ir ES susisiekimo ministrus, ragindami uždrausti krovinių gabenimą kelių transportu į Rusiją ir Baltarusiją bei iš šių šalių, taip pat apriboti Rusijos ir Baltarusijos laivų galimybes įplaukti į ES uostus.

Ministrai ėmėsi šio žingsnio reaguodami į Rusijos režimo karą Ukrainoje, kuris vis dar „maitinamas“ dvejopos paskirties prekėmis, kiekvieną dieną gabenamomis tūkstančiais Rusijos ir Baltarusijos vilkikų bei laivų.

Gairės: Mantas Adomėnas, sankcijos Rusija, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS