M. Lingė apie atidėtą biudžeto svarstymą: opozicija naudojasi procedūrų galimybėmis | Diena.lt

M. LINGĖ APIE ATIDĖTĄ BIUDŽETO SVARSTYMĄ: OPOZICIJA NAUDOJASI PROCEDŪRŲ GALIMYBĖMIS

„Darbiečių“ siūlymu Seimui ketvirtadienį nepradėjus 2024 metų valstybės biudžeto projekto svarstymo, Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mindaugas Lingė sako, kad opozicija naudojasi procedūrinėmis galimybėms.

„Panašu, kad įvertinę ir tą situaciją salėje, kur trūko šiandien ir balsų iš daugumos, tai, matyt, yra jų tokia teisė ir galimybė“, – žurnalistams Seime sakė M. Lingė.

„O Biudžeto ir finansų komitetas padarė savo darbą, kaip ir turbūt visų kitų kadencijų komitetai naudodavo tas pačias formuluotes, kada tiems pasiūlymams, kuriems ypač nėra nurodyta tinkamo šaltinio, būdavo paliekama siūlyti svarstyti Vyriausybėje“, – pridūrė jis.

M. Lingė aiškino, kad kone visi komitetų, Seimo narių įregistruoti pasiūlymai yra nestatutiniai – jų nurodytas papildomas pinigų šaltinis neatitiko statuto reikalavimų.

„Visi pasiūlymai, kada reikia iš perteklinio surinkimo arba tų mokesčių, kurie ir taip įskaičiuoti į biudžetą, yra pasiūloma kaip šaltinis, na, tai nėra šaltinis. Šaltinis yra, kada iš pačio biudžeto siūloma kažkam nuimti ir kažkam pridėti“, – teigė M. Lingė.

„Komitetas įvertins galimybę patikslinti išvadą ir grįžti į procedūrą, kad jau nekeltų jokių papildomų klausimų, bet panašu, kad iniciatoriai gali ir nusivilti, nes komiteto nutarimai gali būti nepritarti ne dėl to, kad nematome galimybės poreikiui keliams, mokytojams ar panašiai, bet būtent dėl to, kad visi registruoi pasiūlymai yra neatitinkantys statuto reikalavimo dėl nurodyto šaltinio“, – kalbėjo jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS