M. Navickienė atsargiai žiūri į kvotų didinimą trečiųjų šalių darbuotojams | Diena.lt

M. NAVICKIENĖ ATSARGIAI ŽIŪRI Į KVOTŲ DIDINIMĄ TREČIŲJŲ ŠALIŲ DARBUOTOJAMS

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė sako, kad jos neįtikina kai kurių verslo sektorių argumentai, jog reikia įsivežti daugiau darbo jėgos iš trečiųjų šalių.

„Aš nepasakyčiau, kad mane įtikina kai kurių verslo sektorių argumentai, kad būtinai reikia įsivežti daugiau darbo jėgos, kai mes matome, kiek yra žmonių Lietuvoje, laukiančių galimybės dirbti. Aš šitoje vietoje būčiau atsargi su kvotų didinimu. Taip, jeigu mes kalbame apie labai aukštos kvalifikacijos žmones, kuriuos darbdaviai norėtų prisitraukti, čia yra vienas dalykas, tačiau užpildyti darbo vietas pigesne, įvežtine darbo jėga tų žmonių sąskaita, kurie šiandien galėtų gauti darbą – Lietuvos gyventojai – man atrodo, nėra teisingas kelias“, – „Žinių radijui“ ketvirtadienį sakė M. Navickienė.

Ji sakė, kad būtų labiau linkusi ieškoti galimybių dėl žmonių, kurie gyvena Lietuvoje ir ieško darbo.

„Aš nemanau, kad beatodairiškas kvotų laisvinimas išspręstų problemas. Galbūt trumpuoju laikotarpiu kai kuriems darbdaviams palengvintų iššūkius, bet mes turime matyti visumą. Kaip socialinės apsaugos ir darbo ministrė labiau būčiau linkusi ieškoti, kaip kuo geriau įtinklinti tuos žmones, kurie gyvena Lietuvoje ir ieško darbo galimybių“, – sakė M. Navickienė.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Romas

Transporto sektoriaus veikla nestoja Lenkijoje, ten kvotu nera, verslus lietuviai nesnaudzia, Jau atidaromos imones Lenkijoje ir kitose europos salyse. Tik reikia suprasti, kad ten ir mokesciai bus mokami. Bet musu valdzia protinga, suras tu pinigeliu, akcizus pakels, grynuosius uzdraude daug is seselio surinks. Investiciojos ir darbo vietu kurimas ne mums, ne dabar:)

Hena

Tegul dirba ukrainiečiai ( baltai) . Moka visus mokesčius . Paleiskit visus kam virš 60. Visiem bus tik geriau. Mes irgi dirbom Europos labui. Mokėjom visus mokesčius ir gaudavom gera atlyginimą. Užtenka prievartautojo senius kure dirbo visa gyvenimą . Tiktai dikadoniai seimunai šito ne supranta. Galima posėdžiauti iki 80 metu į gauti tūkstančius euru . Nežinia už ką!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS