M. Navickienė: didesnės pajamos turėtų sušvelninti kainų augimą | Diena.lt

M. NAVICKIENĖ: DIDESNĖS PAJAMOS TURĖTŲ SUŠVELNINTI KAINŲ AUGIMĄ

  • 6

Kitų metų biudžete suplanuotas darbuotojų pajamų ir pensijų augimas turėtų didinti žmonių perkamąją galią ir kompensuoti kylančias kainas, teigia socialinės apsaugos ir darbo ministrė.

„Lygindami tai, kaip kyla mūsų minimali alga, darbo užmokestis, neapmokestinamas pajamų dydis ir kitos pajamos, tikrai matome, kad augimas bus spartesnis negu infliacija“, – Žinių radijui sakė Monika Navickienė.

Ji sako teigiamai vertinanti būsimą valstybės biudžetą, nes jame subalansuotos ir galimybės, ir socialinė apsauga.

„Vertinu tikrai labai pozityviai. Kaip finansų ministrė sako, kad tai yra galimybių biudžetas, aš pritariu, kad tai yra galimybių biudžetas, bet sykiu atliepiantis kelis tikslus: vienas tikslas yra pajamų auginimas žmonėms tam, kad pajamos augtų labiau negu infliacija, kad perkamoji galia žmonių taip pat augtų“, – teigė ministrė.

„Bet sykiu ir socialinė apsauga, ir būtent skurdo mažinimo aspektas. Manau, kad šiame biudžete esame labai subalansavę abu šiuos aspektus“, – komentavo M. Navickienė.

Finansų ministrė Gintarė Skaistė antradienį taip pat sakė mananti, kad prognozuojamas 8 proc. vidutinio darbo užmokesčio augimas kitąmet bus didesnis nei infliacija. Pasak jos lapkritį paskelbta didesnė nei 9 proc. metinė infliacija neramina, tačiau kitąmet ji turėtų būti tik apie 3,5 procento.

Pirmą kartą apsvarstęs 2022-ųjų valstybės biudžeto projektą, Seimas lapkričio pabaigoje jį grąžino Vyriausybei. Antrasis biudžeto projekto svarstymas numatytas gruodžio 9-ąją, o tada po kelių dienų vyks jo priėmimas. 

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Anonimas

kas kas VAGYS ? ar nezinai kurie ?

gal

pasakytu,kas gauna tas didesnes pajamas,?

M. Navickienė:

didesnės Seimo ir Vyriausybės vagių pajamos turėtų nešvelninti kainų augimo. Tegyvuoja laisvė. AŠ ČIA GYVAAA!!!!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS