M. Navickienė palaiko Finansų ministerijos siūlymą dėl individualios veiklos apmokestinimo | Diena.lt

M. NAVICKIENĖ PALAIKO FINANSŲ MINISTERIJOS SIŪLYMĄ DĖL INDIVIDUALIOS VEIKLOS APMOKESTINIMO

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė teigia palaikanti Finansų ministerijos siūlymą individualią veiklą apmokestinti 20 proc. gyventojų pajamų mokesčio (GPM) tarifu.

„Aš pritarčiau ne tik finansų ministrei, bet labiau Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) rekomendacijoms Lietuvai, tai nėra vieno žmogaus nuomonė, ką Lietuva turėtų daryti su mokesčių sistema“, – penktadienį Amerikos verslo rūmų Lietuvoje surengtame susitikime su verslo atstovais teigė M. Navickienė.

Ministrė taip pat sutinka, kad mokesčiai tarp skirtingų veiklos rūšių neturėtų būti vienodi, tačiau atotrūkis tarp jų turėtų būti mažesnis.

„Tai yra EBPO rekomendacija, ir aš nemanau, kad mokesčiai turėtų būti vienodi, atotrūkis tarp mokesčių, ypač skirtingose veiklos rūšyse, nes jis nėra vienodas visoms veikloms, turėtų būti šiek tiek mažesnis nei dabar“, – sakė M. Navickienė.

Finansų ministerija individualią veiklą siūlo apmokestinti 20 proc. GPM tarifu jį didinant palaipsniui: 2025 metais – nuo 15 iki 17 proc., o 2026 metais – iki 20 procentų. 2024 metais GPM tarifas individualiai veiklai nesikeistų.

Pasak Finansų ministrės Gintarės Skaistės, nuo 2025 metų tarifai pilna apimtimi būtų taikomi tik pasiekus viršutinę 35 tūkst. eurų apmokestinamųjų pajamų ribą per metus arba tiems gyventojams, kurie per mėnesį iš individualios veiklos uždirbs bent 3 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Kodėl papildomai individualiai dirbantys antrą kartą moka sodrai mokesčius kai pirma darbovietė jau sumoka, beto dviguba pensija ar ligos išmoka nera numatyta?

Visi palaiko!

Juk ta "individuali" - skirta stambiesiems vogti mokescius ir tu "individu" socgarantijas. Realiai sau dirba - maximum 10% tu "individualu".

SUSIJUSIOS NAUJIENOS