M. Navickienė su ES ministrais aptars darbus lyčių lygybės srityje | Diena.lt

M. NAVICKIENĖ SU ES MINISTRAIS APTARS DARBUS LYČIŲ LYGYBĖS SRITYJE

  • 4

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė antradienį su Europos Sąjungos kolegomis aptars lyčių lygybės klausimus.

Pasak ministerijos, Briuselyje vyksiančiame ES neformaliame ministrų susitikime M. Navickienė ketina išsakyti nuomonę apie šios srities situaciją Lietuvoje ir Europoje, aptarti laukiančius darbus ir laimėjimus.

„Ministrė akcentuos iniciatyvas, skirtas stabdyti smurtą prieš moteris ir naikinti lyčių atlygio skirtumus, būtinybę stiprinti lyčių lygybės institucijas“,  – teigiama pranešime.

Kaip skelbia ministerija, nepaisant akivaizdžios pažangos, išlieka poreikis ir toliau kovoti su stereotipais, apsauga žmonėms su negalia ir karo Ukrainoje smurto aukoms, raginama stabdyti visas smurto formas, įskaitant smurtą ir patyčias internete, ekonominį smurtą ir kita.

M. Navickienė taip pat apžvelgs skaitmeninės ir žaliosios transformacijos pokyčių svarbą lyčių lygybės kontekste. Ji ketina akcentuoti lyčių lygybės institucijų stiprinimo svarbą, taip pat būtinybę didinti jų matomumą ir „stiprinti lyderystę tiek Europos Sąjungos, tiek nacionaliniu lygmenimis“.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

vargas

su ministrės siekiais ''lyčių lygybės'' procesą utilizuot ............. nuvažiavo , o Briuselyje traktoristai gatvėse padangas degina ''nacionaliniu pagrindu''

Na

Jos lygins tol, kol vyrus vergais padarys. Jau ir taip vyrai beteisiai turtų ir vaikų dalybų klausimais. Teismai ir kitos įstaigos feministiškai, atvirai atstovauja moterim. Net iškraustymų orderių prasme gauna beveik vien vyrai, o konfliktai juk kyla iš abiejų pusių. Moterys net agresyvesnės šiais laikais. Moterys per daug įsibėgėję, stabdžių neranda, kaip visada..

Anonimas

Atsirado mat kovotoja su stereotipais,apsauga neįgaliesiems.......Ji pati ir skriaudžia neįgaliuosius-išmokos nerealiai mažos,jei didina pensijas,tai jiems gaunasi tik labai mažas %.Melagė,sukta ir laikas jos atsikratyti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS