M. Skuodis: rusiškų grūdų tranzitas per Latviją – didelė problema | Diena.lt

M. SKUODIS: RUSIŠKŲ GRŪDŲ TRANZITAS PER LATVIJĄ – DIDELĖ PROBLEMA

Per Lietuvą tranzitu pervežama nedaug rusiškų grūdų, daugiausiai jų gabenama per Latviją, ir tai yra didelė problema, sako susisiekimo ministras Marius Skuodis.

Anot jo, šį klausimą trečiadienį žadama aptarti nuotoliniame susitikime su Latvijos susisiekimo ministru Kasparu Briškensu ir Estijos klimato ministru Kristenu Michalu.

„Labai konkretus klausimas yra – rusiškų grūdų gabenimas, pavyzdžiui, per Baltijos šalis. Lietuvoje tai nėra reikšmingas klausimas, apimtys yra labai nežymios, bet Latvijoje tai yra vis dėlto didelė problema“, – žurnalistams sakė M. Skuodis.

Lietuvos grūdų augintojų asociacijos pirmininkas Aušrys Macijauskas gruodį teigė, kad rusiški grūdai tranzitu dideliais kiekiais pervežami per Latviją, o dalis šių grūdų patenka ir į Lietuvą.

Žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas tada sakė, kad Rusijos grūdai gabenami per Latvijos uostus, tačiau į Klaipėdos uostą jie nepatenka. Vis dėlto jis neatmetė, kad rusiški grūdai gali būti įvežami klastojant jų kilmės dokumentus.

Pasak K. Navicko, Latvijos vyriausybė turėtų imtis veiksmų.

Apie įtarimus, kad per Latviją iš Rusijos vežami grūdai patenka į Lietuvos rinką, kalbėjo sausį protestavusių šalies ūkininkų atstovai.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Pilietis

Čia tik lietuvos ministram problema, o latviam pinigai, nes jie žyymiai protingesni

matyt

ir by. trasos eina per Latvija.Kas padengs nuostolius? Anukas ?Ar Tauta per pvma ir akciza ?

Labai gerai

kad grūdai iš RUSIJOS eina per Latviją, ir jūs buožgalviai nieko nepadarysit nes maisto produktams sankcijų nėra
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS