M. Zalatorius dėl „Luminor“ sandorio: pokytį rinkoje vertiname teigiamai | Diena.lt

M. ZALATORIUS DĖL „LUMINOR“ SANDORIO: POKYTĮ RINKOJE VERTINAME TEIGIAMAI

  • 0

Apibendrinant, šį pokytį rinkoje vertiname teigiamai. Tai neabejotinai įdomiausias ir didžiausias sandoris Baltijos šalių finansų rinkose per pastarąjį dešimtmetį. Be to, tai didžiausias sandoris, kai JAV privataus kapitalo investuotojas įsigyja Europos finansų bendrovę.

Akivaizdu, kad užsienio investuotojai ne tik domisi, bet ir itin palankiai vertina Baltijos šalių ekonomikos, finansinių paslaugų bei bankinio sektoriaus perspektyvas.

Privataus kapitalo investuotojų sprendimai visada remiasi kruopščia rinkos ir kapitalo analize, o veikla yra orientuota į grąžą. Tad galima daryti pagrįstą prielaidą, kad šis pokytis rinkoje paskatins konkurenciją finansinių paslaugų rinkoje. O iš konkurencijos visada laimi vartotojai.

Be to, investuotojo tarptautinė patirtis, tikėtina, suteiks bankui dar daugiau potencialo puoselėti teikiamų paslaugų kokybę bei kurti naujas ir, ne mažiau svarbu, stiprinti savo kaip darbdavio patrauklumą.

Vertinant iš vietos rinkos perspektyvos, įvykis apibendrina dviejų bankų, tapusių „Luminor“, susijungimą, nebepalikdamas vietos spekuliacijoms. Šis sandoris tampa naujo etapo atskaitos tašku.

Dabartiniai banko akcininkai – Nordea ir DNB – ir toliau turės po 20 proc. jo akcijų bei prisidės prie tolesnės banko plėtros. Tad artimiausiu metu bus užbaigiamas įpusėjęs bankų sujungimo procesas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS