M. Zalatorius: kuo daugiau finansų paslaugų teikėjų, tuo geriau | Diena.lt

M. ZALATORIUS: KUO DAUGIAU FINANSŲ PASLAUGŲ TEIKĖJŲ, TUO GERIAU

Lietuvos bankų asociacijos prezidentas Mantas Zalatorius sako, kad valstybinis bankas būtų sveika konkurencija bankų sektoriui.

„Sveika konkurencija yra palankiausia veiklos terpė bet kuriam moderniam verslui, tad kuo daugiau skaidrių bei atsakingų finansų ir kredito paslaugų teikėjų veiks rinkoje, tuo geriau visiems. Ar bankas valstybinis, ar privatus, šiuo atveju yra antraeilis klausimas. Svarbu, kad visiems rinkos dalyviams be išimties būtų taikomos vienodai griežtos taisyklės, skaidrumo ir etikos normos, valdysenos bei priežiūros standartai“, – Eltai atsiųstame komentare teigė M. Zalatorius.

Kaip ELTA jau rašė, Seimo Biudžeto ir finansų komitetas, atliekantis 2008-2009 metų ekonominės krizės priežasčių tyrimą, ketvirtadienį už uždarų durų patvirtino galutines pakoreguotas išvadas, kurios iki spalio 31 d. turi būti teikiamos Seimui.

Krizės tyrėjai siūlo atlikti galimybių studiją dėl komerciniais pagrindais veikiančio valstybinio banko, kuris būtų orientuotas į bazinių finansinių paslaugų paketą, gyventojų, verslo, valdžios sektoriaus kreditavimo ir kitų finansinių paslaugų suteikimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS