„Maisto bankas“ vėl kviečia aukoti nepasiturintiesiems | Diena.lt

„MAISTO BANKAS“ VĖL KVIEČIA AUKOTI NEPASITURINTIESIEMS

Prasidėjo jubiliejinė, dešimtoji, „Maisto banko“ akcija. Aukoti nepasiturintiems galima penktadienį ir šeštadienį. „Maisto banko“ savanoriai produktų lauks didžiuosiuose prekybos centruose beveik 70-yje Lietuvos miestų.

„Aukoti yra svarbu dėl to, kad kas penkta Lietuvos šeima sunkiai suduria galą su galu, nepaisant to, kad, atrodo, ekonomika atsigauna. Daugeliui žmonių sunku apmokėti sąskaitas, o kada prasideda šildymo sezonas, jie yra priversti arba eiti į skolas už šildymą, komunalinius aptarnavimus, arba taupyti maisto sąskaita“, – teigia „Maisto banko“ vadovas Vaidotas Ilgius.

Pasak akcijos organizatorių, kasmet paramos kreipiasi įspūdingas skaičius žmonių – apie 440 tūkstančių. Didžiausios paramą gaunančios grupės – daugiavaikės šeimos, vieniši tėvai, bedarbiai, pagyvenę žmonės, neįgalieji.

Skaičiuojama, kad per dešimtmetį gyventojai „Maisto bankui“ paaukojo produktų už beveik 9 mln. litų. Per paskutinę pavasarį vykusią akciją surinkta ir išdalyta rekordiškai daug maisto, kurio vertė siekė daugiau nei 900 tūkst. litų.

Labiausiai laukiama ilgai negendančių produktų – kruopų, miltų, aliejaus, konservų ir cukraus.

„Maisto banko“ akcijoje savanoriauja apie 7 tūkst. žmonių, jų skaičius kasmet vis auga.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Nesamone

Jeigu noriu tai paaukojiu mociutei ,kuri stovi ir meldziasi ,o cia nesuprasi nera jiokios apskaitos ,tad ir nedaviau ir neduosiu ,o kauno meras tai tik daro reklama ,galejo rinkti prie auksines tpilkos

Sezonas

Tai vel prasidejo aukojimo sezonas,niekuomet neaukojiu ,neskambinu.nes nesu garantuotas ,kad cia viskas svaru.[suaukojo milijonus ir niekuomet jiokios ataskaitos ,kiek ir kam

w

Nereikia visu matuoti vienu matu,yra gerianciu,yra ir skurstanciu seimu,nebutinai visi pijokai ir narkomanai. As neaukojau siais metais todel,kad pati turiu tokiu nepasiturinciu,tai suruosiu paketa ir nuvezu ir tada tikrai zinau,kad gavo zmogus,kuriam tikrai reikia.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS