Mažmeninė prekyba padidėjo 6,6 proc. – iki 7,7 mlrd. eurų | Diena.lt

MAŽMENINĖ PREKYBA PADIDĖJO 6,6 PROC. – IKI 7,7 MLRD. EURŲ

  • 0

Mažmeninės prekybos apimtys Lietuvoje, išskyrus automobilių pardavimą ir remontą bei maitinimo ir gėrimų įmones, šių metų sausį-spalį buvo 7,744 mlrd. eurų (be PVM) - 6,6 proc. daugiau (palyginamosios kainomis) nei per dešimt 2015-ųjų mėnesių.

Nepašalinus darbo dienų skaičiaus įtakos, metinis mažmeninės prekybos apimčių augimas siekė 6,9 procento.

Variklinių transporto priemonių ir motociklų didmeninės ir mažmeninės prekybos bei remonto įmonių apyvarta šiemet siekė 2,414 mlrd. eurų ir, palyginamosios kainomis, buvo 17,9 proc. didesnė nei 2015 metų sausio-spalio mėnesiais, maitinimo ir gėrimų įmonių apyvarta išaugo 5,8 proc. iki 477,7 mln. eurų, pranešė Statistikos departamentas.

Nepašalinus darbo dienų skaičiaus įtakos, variklinių transporto priemonių ir motociklų didmeninės ir mažmeninės prekybos bei remonto įmonių apyvarta per metus padidėjo 18,6 proc., o maitinimo ir gėrimų įmonių apyvarta - 6,3 procento.

Mažmeninės prekybos įmonių, prekiaujančių maisto prekėmis, alkoholiu ir tabaku, apyvarta per metus, palyginamosios kainomis, padidėjo 3,2 proc., ne maisto prekėmis (neįskaitant automobilių ir degalų) prekiaujančių įmonių - 5,2 proc., automobilių degalų mažmeninės prekybos įmonių - 17,4 procento.

Spalio mėnesį, palyginti su rugsėju, mažmeninės prekybos apimtys Lietuvoje, išskyrus automobilių pardavimą ir remontą bei maitinimo ir gėrimų įmones, palyginamosiomis kainomis ūgtelėjo 0,9 proc. iki 833,6 mln. eurų, o nepašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtakos užfiksuotas 2,2 proc. augimas.

Per mėnesį įmonių, prekiaujančių maisto prekėmis, alkoholiu ir tabaku apyvarta padidėjo 0,2 proc., prekiaujančių ne maisto prekėmis - 1,3 proc., automobilių degalų mažmeninės prekybos įmonių – 1,3 procento.

Variklinių transporto priemonių ir motociklų didmeninės ir mažmeninės prekybos bei remonto įmonių apyvarta palyginamosiomis kainomis per mėnesį padidėjo 0,1 proc. iki 270,3 mln. eurų (nepašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtakos - 3,1 proc.), maitinimo ir gėrimų teikimo veiklos įmonių apyvarta sumažėjo 1,3 proc. iki 48,6 mln. eurų (nepašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtakos – 8,3 proc.).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS