Mažmeninė prekyba šiemet padidėjo 4,6 proc. | Diena.lt

MAŽMENINĖ PREKYBA ŠIEMET PADIDĖJO 4,6 PROC.

  • 0

Mažmeninės prekybos apimtys Lietuvoje, išskyrus automobilių pardavimą ir remontą bei maitinimo ir gėrimų įmones, šių metų sausį-spalį buvo 8,46 mlrd. eurų (be PVM) - 4,6 proc. daugiau (palyginamosios kainomis) nei per dešimt 2016-ųjų mėnesių. Nepašalinus darbo dienų skaičiaus įtakos, metinis mažmeninės prekybos apimčių augimas buvo 4,7 procento.

Variklinių transporto priemonių ir motociklų didmeninės ir mažmeninės prekybos bei remonto įmonių apyvarta šiemet siekė 2,819 mlrd. eurų ir, palyginamosios kainomis, buvo 18,1 proc. didesnė nei 2016 metų sausio-spalio mėnesiais, maitinimo ir gėrimų įmonių apyvarta ūgtelėjo 1,6 proc. iki 522,4 mln. eurų, pranešė Statistikos departamentas.

Nepašalinus darbo dienų skaičiaus įtakos, variklinių transporto priemonių ir motociklų didmeninės ir mažmeninės prekybos bei remonto įmonių apyvarta per metus padidėjo 17,1 proc., o maitinimo ir gėrimų įmonių apyvarta - 1,2 procento.

Mažmeninės prekybos įmonių, prekiaujančių maisto prekėmis, alkoholiu ir tabaku, apyvarta per metus, palyginamosios kainomis, padidėjo 0,3 proc., ne maisto prekėmis (neįskaitant automobilių ir degalų) prekiaujančių įmonių - 6 proc., automobilių degalų mažmeninės prekybos įmonių - 9,9 procento.

Spalio mėnesį, palyginti su rugsėju, mažmeninės prekybos apimtys Lietuvoje, išskyrus automobilių pardavimą ir remontą bei maitinimo ir gėrimų įmones, palyginamosiomis kainomis ūgtelėjo 0,1 proc. iki 889,2 mln. eurų, o nepašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtakos užfiksuotas 2,5 proc. augimas.

Per mėnesį įmonių, prekiaujančių maisto prekėmis, alkoholiu ir tabaku apyvarta palyginamosiomis kainomis ūgtelėjo 0,1 proc., prekiaujančių ne maisto prekėmis - nepakito, automobilių degalų mažmeninės prekybos įmonių - padidėjo 0,3 procento.

Variklinių transporto priemonių ir motociklų didmeninės ir mažmeninės prekybos bei remonto įmonių apyvarta palyginamosiomis kainomis per mėnesį sumenko 3,8 proc. iki 316,3 mln. eurų (nepašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtakos - padidėjo 5,7 proc.), maitinimo ir gėrimų teikimo veiklos įmonių apyvarta išaugo 1,7 proc. iki 51,9 mln. eurų (nepašalinus sezono ir darbo dienų skaičiaus įtakos - smuko 4,3 proc.).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS