Mažose gyvenvietėse daugėja bankomatų | Diena.lt

MAŽOSE GYVENVIETĖSE DAUGĖJA BANKOMATŲ

  • 0

Meškučiuose žmonės džiaugiasi nauju bankomatu. Vietiniai jo laukė daug metų. Iki šiol, norėdami išsigryninti pinigų, jie naudojosi „Perlo“ terminalu arba būdavo priversti vykti į Šiaulius. Bankomatas pritraukia gyventojų ir iš aplinkinių kaimų, praneša LNK.

Gyventojai pažymi, kad, kai nebuvo bankomato, kildavo nepatogumų: „Važiuodavome į miestą arba iš terminalo, būdavo nepatogu“, „Labai reikalinga“, „Gerai, patogu. Senesniems žmonėms labai patinka“.

Meškučiai pateko į Lietuvos bankų memorandumo sudarytą sąrašą, kuriame šiemet – 100 naujų bankomatų labiau nuo miestų nutolusiose gyvenvietėse. Vien rugpjūtį Lietuvoje bus įrengtas 41 bankomatas.

„Yra įrengti jau 59 bankomatai, iš jų šiuo metu išduoda pinigus 53. Visose kitose projekte numatytose vietovėse papildomas grynųjų pinigų prieinamumas užtikrinamas“, – akcentavo Lietuvos bankų asociacijos atstovė Valerija Kiguolienė.

Užtikrinamas organizuojant papildomą grynųjų pinigų tiekimą į „Perlo“ terminalus. Deja, vietiniai „Perlo“ paslaugomis skundžiasi. Netoli Šiaulių esančioje Aukštelkėje bankomato nėra, o grynųjų išsiimti iš „Perlo“ terminalo sudėtinga.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

„Jeigu nemokami mokesčiai, iš kur kasoje bus pinigų?“ – retoriškai klausia vienas gyventojų. „Galima už elektrą sumokėti, bet išsigryninti nėra pinigų“, – antrino kitas.

Naujų bankomatų vietos parinktos pagal gyventojų skaičių ir vietovę.

„Grynųjų pinigų prieinamumo plėtra orientuota į gyvenvietes, kuriose gyvena iki 4 tūkst. žmonių. Konkrečios vietos buvo pasirinktos jau modeliuojant per sistemą“, – su situacija supažindino V.Kiguolienė.

Nauji bankomatai universalūs, juose už tuos pačius įkainius žmonės gali išsigryninti pinigų iš visų Lietuvos bankų. Nors bankomatais ir nauja paslauga vietiniai džiaugiasi, daugeliui kliūva pinigų išėmimo trukmė.

Iki rudens įgyvendinus projektą ir apstačius visus bankomatus, galimybė išsigryninti pinigų bus prieinama 191 vietovėje. Šiuo metu šalyje iš viso veikia apie 1 tūkst. bankomatų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS