A. Mazuronis: griežtinti priemones buvo būtina, nors prekybos ribojimai kelia klausimų | Diena.lt

A. MAZURONIS: GRIEŽTINTI PRIEMONES BUVO BŪTINA, NORS PREKYBOS RIBOJIMAI KELIA KLAUSIMŲ

Seimo vicepirmininkas nuo opozicinių „darbiečių“ Andrius Mazuronis sako, kad griežtinti karantiną buvo būtina, nors kai kurie prekybos ribojimai opozicijai kelia abejonių.

„Kadangi gyvenu centre, aš jau kurį laiką mačiau, kad griežtinti priemones tiesiog būtina, nes kas darėsi prie eglutės, ne tik jos įžiebimo metu, bet kiekvieną vakarą, buvo netoleruotina. Matant skaičius, kiekvieną dieną tūkstančius augančius, mirčių skaičių augantį, reanimaciją perpildytą, tikrai reikėjo griežtinti“, – penktadienį interviu Žinių radijui sakė A. Mazuronis.

Anot „darbiečio“, visgi opozicijai nėra suprantami kai kurie prekybos apribojimai, privertę užsidaryti mažas parduotuves.

„Kodėl „Maximose“ galima prekiauti viskuo didžiuliuose plotuose daug žmonių paliekant, o smulkiuosius prekeivius uždarant visiškai, nors jie jau nuo pirmosios bangos yra investavę į įvairiausias saugumo priemones ir tikrai sugeba užtikrinti saugumą tose parduotuvėse“, – sakė A. Mazuronis.

„Tada mes keliam klausimą, koks tikslas tokių ribojimų – ar kad žmonės apsipirkinėtų „Maximoje“, ar kad apsipirkinėtų saugiau. Yra ginčytinų vietų, bet principinė pozicija griežtinti ribojimus, man atrodo, tikrai teisinga, nes tai, kas vyko, buvo netoleruotina ir nevaldoma visiškai“, – kalbėjo Darbo partijos atstovas.

Nuo trečiadienio Lietuvoje sugriežtintos karantino sąlygos, uždraustas judėjimas tarp savivaldybių be būtino reikalo, uždarytos atskiros ne maisto prekių parduotuvės, grožio salonai ir pan.

Kai kurie opozicijos atstovai teigia, kad sugriežtinti suvaržymai visų pirma stabdo smulkųjį verslą ir jie yra diskriminuojami, nes didieji prekybos centrai prekiauja tiek maistu, tiek pramoninėmis prekėmis.

Smulkiųjų verslininkų ir prekybininkų asociacijos pirmininkė Zita Sorokienė BNS sakė, kad neteisinga ir nesąžininga, jeigu prekybos tinklų parduotuvėse galima prekiauti ne tik maistu, bet ir kitomis prekėmis, o turgavietėse palikta prekyba tik maistu.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

kauniete

korumpuota šeiminėlė šlikštukas

slykstu

Negaliu ziureti i sia man labai slykscia foto Kam publikuojat tokiu veikeju atvaizdus

SUSIJUSIOS NAUJIENOS