Ministerija: dėl subsidijų mikroįmonėms prisiimta įsipareigojimų už 93 mln. eurų | Diena.lt

MINISTERIJA: DĖL SUBSIDIJŲ MIKROĮMONĖMS PRISIIMTA ĮSIPAREIGOJIMŲ UŽ 93 MLN. EURŲ

Dėl subsidijų labai mažoms įmonėms, turinčioms iki 9 darbuotojų, šiuo metu prisiimta įsipareigojimų už 93 mln. eurų, o išmokėta suma siekia 70 mln. eurų, nurodo Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

„Subsidijos mikroįmonėms – labai sparčiai juda šita priemonė ir šiuo metu prisiimta įsipareigojimų išmokėti subsidijas mikroįmonėms už 93 mln. eurų, o iš viso priemonėje turima 100 mln. eurų ir srautas dar nesibaigia“, – Seimo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) posėdyje trečiadienį sakė Ekonomikos ir inovacijų ministerijos Europos Sąjungos investicijų koordinavimo departamento direktorė Rita Armonienė.

Jos teigimu, šiuo metu taip pat svarstomas klausimas dėl turgaviečių administravimo mokesčio dalies kompensavimo.

„Yra priemonė dėl nuomos ir, kada yra kompensuojamas nuomos mokestis, yra reikalaujama, kad būtų nuomos sutartys ir 30 proc. būtų sumažinama nuomos sutarties kaina, tačiau asociacijos, atstovaujančios tiems, kurie dirba prekyvietėse, sako, kad jie paprastai nuomos sutarčių neturi, bet turi administravimo mokestį, kurį moka”, – sakė R. Anilionienė.

„Svarstomas klausimas, kad būtų kompensuojamas taip pat ne nuomos mokestis, bet administravimo mokestis prekeiviams ir ten jau, matyt, patektų tik individualią veiklą arba su verslo liudijimais dirbantys asmenys“, – pridūrė ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS