Ministerija: galimybių pasas orientuotas į veiklas, kurių greito atvėrimo tikėtis dar anksti | Diena.lt

MINISTERIJA: GALIMYBIŲ PASAS ORIENTUOTAS Į VEIKLAS, KURIŲ GREITO ATVĖRIMO TIKĖTIS DAR ANKSTI

Ekonomikos ir inovacijų ministrės patarėjas Karolis Žemaitis pažymi, kad galimybių pasas yra orientuotas į gana ribotą skaičių veiklų, kurios šiuo metu vis dar lieka uždarytos ir, tikėtina, greitu metu galimybės atsidaryti neturėtų.

„Galimybių paso kontekste kalbame apie gana ribotą skaičių veiklų. (...) Didžioji dalis karantino veiklų jau yra atlaisvintos su apribojimais, bet jos gali veikti. Konkrečiai galimybių pasas leistų veikti maitinimui viduje, dideliems renginiams viduje arba lauke, sporto klubų treniruotėms – toms veikloms, kurios yra uždarytos ir greitu metu, tikėtina, neatsidarytų“, – Europos Parlamento organizuotoje konferencijoje teigė jis.

K. Žemaitis pažymėjo, kad galimybių pasu nesiekiama konkuruoti su ES planuojamu įgyvendinti žaliuoju pasu.

„Galimybių pasas nėra imuniteto pasas, nes turime testavimo dedamąją. (...) Pagrindinis šio paso tikslas yra greičiau ir lanksčiau reaguoti į situaciją, jokiu būdu nekurti konkurencijos europiniam sertifikatui. Kol turėsime europinį sprendimą siekiame turėti nacionalinį sprendimą, kuris mums leistų greitai reaguoti į situaciją“, – tikino jis.

Ministrės patarėjas taip pat pažymėjo, kad keliamas ir abiejų pasų technologinės integracijos klausimas.

„Mums svarbu, kad abu pasai technologiškai sietųsi ir nereiktų iš naujo kurti naujos sistemos ar naujai programuoti. (...) Registrų centras valdo abu procesus ir puikiai supranta, kad jie vienas kitą papildo ir kad tai neturėtų būti atskiros programėlės, bet kai turėsime europinį sprendimą, nacionalinis sprendimas integruotųsi į jį“, – sakė K. Žemaitis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS